2018. október 14.
Hogyan tüntessük el a legmakacsabb foltokat egyszerű praktikákkal?

Valljuk be, hogy még a legjobb háziasszonyok is rettegnek, a zsír és vörösbor által okozta folteltávolításával járó kínszenvedéstől, hiszen hiába a jobbnál jobb bolti tisztítószerek sokszor nem hozzák el a várt eredményt. Mi most ilyen esetekre mutatunk megoldást!

[wp_ad_camp_1]

Sajnos vagy se, de már sokszor szembesülhetünk azzal a ténnyel, hogy az otthonunkban található vagy esetleg fillérekért megvásárolható tisztítószerekkel jobb eredményeket produkálnak folttisztítás esetén, mint a boltban kapható méregdrága tisztítószerek. Az egyik ilyen csodaszer a nem más, mint a citrom, melyet már számos praktika esetén bemutattunk. Az mellett hogy tele van vitaminnal, számtalan dologra alkalmazható, egyik ilyen pl. a folttisztítás. Nyugodt szívvel alkalmazhatjuk ruhákon, pólókon található izzadságfoltokra, melyekre a citrom tökéletes megoldást nyújthat. Csak annyit kell tennünk, hogy a foltot bedörzsöljük friss citromlével és ezt követőn jól kiöblítjük. Ugyanezt az eljárást alkalmazhatjuk rozsdafoltok és penészfoltok ellen is, mivel a citrom még ebben az esetben is hatásosnak bizonyul.

Amennyiben egy igazán erős szerre van szükségünk, akkor a citrom és az ecet párosát kell segítségül hívnunk. Ez a keverék  még a meggy és cseresznye foltokat is eltünteti a ruháinkból. Ha nincs épp kéznél citrom, akkor ecet már önmagában is alkalmazható, mint folttisztító. Továbbá még a mosógépbe is adagolható, hiszen távol tartja a vízkövet.  Ráadásul az ecet kifejezetten ajánlott kávé, tea és zsírfoltok eltávolítására esetén. Felhasználhatjuk áztatásnál, de a mosógép dobjába is önthetjük. A fehér ruhák esetén szintén az ecetre lesz szűkségünk. Továbbá szőnyeg tisztítás esetén is alkalmazhatjuk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs