2017. március 28.
Hogyan süssünk tökéletes bacont serpenyőben?

A közhiedelemmel ellentétben a tökéletes bacont hideg serpenyőben kezdik el sütni, ezért célszerű, ha elrendezzük benne a csíkokat, mielőtt nekifognánk. Nem baj, ha ezek összeérnek, mert a sülés alatt össze fognak húzódni és sokkal kisebbek lesznek majd. Ez az elsődleges és legfontosabb tanács, amit be kell tartanunk, viszont önmagában még nem garantálja tökéletes terméket.

Egyesek kétségbe vonják, hogy a bacon serpenyőben való sütése valóban jó és egészséges volna, de gondoljunk csak bele: nem sokkal ízletesebb egy frissen sült, ropogós falat, mint egy olajjal átitatott párolt és puha? Viszont ahhoz, hogy a bacon csíkok valóban ilyen tökéletes állagot érjenek el, nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy milyen vastagságúra vágjuk őket. Ha a csíkok túl vastagok, akkor rágósak lesznek, ha viszont túl vékonyak, akkor könnyen odasülhetnek. Célszerű minél vékonyabbra (viszont nem hajszálvékonyra) vágnunk. Léteznek külön erre a célra alkalmas eszközök, úgynevezett baconvágók, viszont ha nem rendelkezünk ilyennel, tanácsos inkább az üzletből megvenni az előre szeleteltet.

A sütés során arra is figyelnünk kell, hogy legalább egyszer (kb. a folyamat egyharmadánál) fordítsuk meg a szeleteket, hogy azok jobban átsülhessenek. Ez értelemszerűen azzal jár, hogy egy kicsit piszkosak lesznek, helyenként fekete foltokkal. Célszerű, ha olyan konyhapapírra szedjük ki őket, ami felszívja a fölösleges zsiradékot. Ezt követően kicsit meg is törölhetjük vele, de vigyázat, ha gyengébb minőségű papírt használunk, akkor az könnyen oda is ragadhat. A bacon előnye nemcsak ízletességében rejlik, hanem abban is, hogy segítségével nagyon esztétikusan elrendezett ételeket tálalhatunk. Általában az amerikai reggelikhez használják a fehérjében gazdag hígtojás mellé.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs