2017. október 31.
Hogyan legyen tartós a szájrúzsunk?

Egy eseményre vagy hosszabb időszakra való sminkelés során komoly fejtörést okozhat, hogy hogyan is tehetnénk tartóssá a szájrúzsunkat. Elég kellemetlen ugyanis, ha az már szinte lekopott, mire egyáltalán odaérünk. Főleg igaz ez a sötétebb árnyalatoknál, esetleg a vörös szájrúzsnál. Létezik azonban olyan technika, amellyel hosszantartóvá varázsolhatjuk a szájrúzsunkat.

[wp_ad_camp_1]

Bár ez talán merőben szokatlannak tűnik, de a szájfestést is az alapozóval kell kezdeni. Amikor ugyanis azt felvisszük az arcunkra, akkor fel kell vinni a szánkra is. Persze elég belőle egy vékonyabb réteg, de mindenképpen szükség van rá. Ezt követően pedig jöhet a szájceruza. Mindenképpen a szájrúzs színéhez illeszkedő szájceruzát kell használni, és nem csak a száj körvonalát kell megrajzolni vele. Persze ez az első lépés, de utána be kell satírozni vele az ajkaink egész felületét. Ha ez megvan, akkor jöhet a szájrúzs. A szájrúzst egyébként megéri ecsettel felvinni, ugyanis sokkal szebb munka végezhető vele, mint ha közvetlenül a rúzst használnánk. Miután kifestettük a szánkat, várni kell néhány percet a következő lépésig. Addig kisminkelhetjük esetleg a szemünket, ha elég ügyesek vagyunk ahhoz, hogy ne nyúljunk közben a szánkhoz. Ez a néhány perc azért szükséges, hogy a szájrúzs valamennyire beleivódjon a szánkba.

A letelte után pedig vegyünk egy papírzsebkendőt, és óvatosan itassuk fel a felesleges rúzst a szánkról. A következő lépés szintén szokatlanul a kőpúder, mellyel fixáljuk a rúzst. Persze ez elvesz a rúzs színéből, még akkor is, ha csak igazán vékony rétegben visszük fel. Ezért végezetül még egy réteg rúzst fel kell vinni az ajkakra. Ha pedig fényesebb ajkakat szeretnénk, akkor erre mehet egy réteg szájfény is. Amennyiben így festjük ki a szánkat, akkor minden bizonnyal nem fog eltűnni a rúzs az első puszinál vagy az első korty italnál. Bár így hosszadalmasabb a sminkelés, de mindenképpen megéri majd azt a ráfordított plusz időt a hosszantartó szín.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs