2017. március 22.
Hogyan legyél a barbecue-sütés királya?

Ahogy kitavaszodik és a nyár fele haladunk, gyakori jelenség lesz, hogy az emberek a saját udvarukon rendeznek grillezést ahelyett, hogy étterembe mennének. Napjainkban egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a barbecue-zás is. Van néhány fortély, amit ha elsajátítunk, mindenki garantáltan a mi udvarunkra szeretne majd jönni sütögetni.

Az első és legfontosabb ilyen trükk a sütő előmelegítésén alapszik. Ha kihagyjuk ezt a lépést, akkor könnyen meglehet, hogy a hús odaragad a rácsokhoz ahelyett, hogy szépen megsülne rajta és csak vékony, ropogós csíkok jeleznék, hogy a hús hol ért a fémhez. A második fontos trükk, hogy figyeljünk a hőeloszlásra sütés közben, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen állagú és mennyire füstös húsokat vegyítünk a salátánkhoz, vagy teszünk hamburgerünkbe. Általában a rács közepén vannak azok a falatok, amelyek a magasabb hőfoknak köszönhetően hamarabb, jobban átsülnek, tehát érdemes olyan alapanyagot használni, amely alkalmas olyan ételek készítésére, mint pl. a hamburger, vagy az olyan húsok, amelyeket körettel fogyasztunk.

A rács szélén levő, lassabban átsülő húsokat elsősorban salátákhoz, zöldséges ételekhez tanácsos fogyasztani. Ha erre esik a választásunk, akkor célszerű, hogy soványabb darabokat tegyünk oda, mint amilyen a hal, vagy a csirke. Ezek, kevésbé zsíros állaguknak köszönhetően, jobban találnak a friss zöldséggel készült ételekhez. Az utolsó fortély, amire figyelnünk kell, az talán a legegyszerűbb és a legegyértelműbb: miután leszedtük őket a rácsról, hagynunk kell még minimum 5 percet állni, hogy a rásült páclé még jobban átitassa a húst és biztosítsa annak gazdag ízvilágát. Ön is láthatja, hogy ezekkel az egyszerű módszerekkel milyen magas szintre tudja emelni a hétvégi barbecue-sütés metódusát.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs