2018. december 12.
Hogyan hatnak az emberi szervezetre az időjárási frontok?

Az ember egy nagyon bonyolult biológia rendszer, amely számos olyan dologra reagál, melyet igen nehéz megmagyarázni. Egyik ilyen jelenség a frontérzékenység is. Tulajdonképpen itt egyfajta biológiai örökségről lehet szó.

[wp_ad_camp_1]

Hiszen ez a jelenség egészen az ősemberig is vissza vezethető, illetve az emberek mellett az állatok is megérzik az időjárás változást. Mint pl. a hangyák, biztosan Ön is látta már mikor az eső közeledtével mentik a bolyt és a tojásokat. Ám igen nehéz megválaszolni azt, mi szerint mennyire valós és mennyire pszichikai hatásról beszélhetünk ebben az esetben. Sajnos a legtöbben igazából nincsenek is tisztában a frontok mibenlétére és akkor is arra panaszkodnak, amikor éppen nincs is front. A front tulajdonképpen az a jelenség, ami akkor jön létre mikor a hideg és a meleg légtömegek találkoznak. Ekkor pedig a hatásukra a szélerősség, a légnyomás, a hőmérséklet és a légnedvesség is hirtelen megváltozik. Tulajdonképpen ez az a jelenség, amely megviseli a szervezetünket. Fejfájást, fáradékonyságot, érzékenységet, reumás panaszokat, okozhatnak.

Persze mindez attól függően, hogy hideg vagy meleg frontról van szó, illetve az is eltérhet, hogy ki melyikre érzékeny. Egyes elméletek szerint az ember képes arra, hogy össze kösse az időjárást egyes fájdalmakkal, majd a teste a későbbiekben is produkálja azokat. Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a hideg és a meleg front teljesen ellentétes egymással. A frontérzékenységet legegyszerűbben az idegrendszeren keresztül lehet kimutatni. Ugyanis a front kibillenti az idegrendszert az egyensúlyból, ám a szervezet megpróbálja gyorsan visszaállítani magát. Ám aki különféle gyógyszereket szedd, vagy idősebb annak a szervezete nem olyan rugalmas már és a szervezet jobban érzékelteti a fronthatást.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs