2017. október 18.
Hogyan alakítsuk ki a fürdőszobánkat?

A fürdőszoba egy otthon nagyon fontos része. Ez ugyanis az a hely, ahol relaxálhatunk, feltöltődhetünk és persze az, ahol tisztálkodunk. Ugyanakkor a legtöbben itt kezdik, és itt fejezik is a napjukat, tehát mindenképpen fontos, hogy ez a helyiség jól nézzen ki, és mi jól tudjuk érezni benne magunkat.

[wp_ad_camp_1]

A fürdőszoba megalkotásának az alapját a csempe kiválasztása képezi. Azt, hogy milyen csempét is választunk a fürdőszobánkba, nagyon meg kell fontolni, hiszen vélhetően akár több évtizeden át is ez fog visszaköszönni a helyiségben, ha bemegyünk. A burkolatot ugyanis nem cserélhetjük olyan gyakran, mint amilyen gyakran átfesthetjük az egyszerű falakat. Kiemelten fontos tehát, hogy jól döntsünk. Fontos, hogy a fürdőszoba soha se legyen sötét. A sötét helyiségek ugyanis nyomasztó hangulatot árasztanak, a sötét fürdőszoba pedig így soha nem lehet majd a feltöltődés színtere. Így tehát a bele választott csempének sem szabad sötétnek lennie. Érdemes tehát inkább világosabb és melegebb árnyalatokat választani. Bár nagyon népszerű a kék szín a fürdőszobában, de jobb választásnak bizonyulhat a bézs, a fehér, a szürke, vagy az élénkebb színek kedvelőinek a zöld, a narancssárga vagy éppen a citromsárga. Bár az élénkebb színeket érdemes inkább kiegészítők képében elhelyezni a fürdőben, így azok könnyedén lecserélhetőek, ha már nem élvezzük őket. Ugyanakkor a régebbi divattal ellentétben, nem érdemes plafonig csempézni. Sokkal jobb és költséghatékonyabb is, ha csak azokon a területeken csempézünk a mennyezetig, ahol a falat víz érheti. Ilyen lehet a mosdó környéke, illetve a kád vagy zuhanyzó mögötti falrész. Az így megmaradt üres falak színeit pedig bármikor kedvünkre módosíthatjuk.

A fürdőszoba tekintetében tehát érdemes inkább szolidnak maradnunk, hiszen soha nem lehet tudni, hogy egy-két év múlva mi lesz a divat. Próbáljunk inkább a minőségre, mint a mennyiségre törekedni, és hozzunk létre letisztult felületeket, amelyeket aztán némi kiegészítővel mindig az aktuális trendek és a kedvünk szerint formálhatunk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs