2018. február 19.
Hivatalos névnaptár és mai névnap

Hazánkban egy nevet egy évben többször is megünneplünk, de minden névnek van egy fő névnapja, és weboldalunkon, a mai-nevnap.hu-n is csak ezeket a fő névnapokat találhatja meg. Egy napon általában egy névnapot ünneplünk, de előfordul, hogy egy napon kettő, vagy annál több névnapot is ünneplünk. Bővebben erről weboldalunkon olvashat, ahol a teljes névnaptárat is megtekintheti majd és a névkeresőt is igénybe veheti néhány kattintással.

A mai névnap megtalálható a mai-nevnap.hu weboldalon, tehát ha ön is tudni szeretné, hogy milyen névnap van ma, milyen volt tegnap, vagy milyen lesz holnap, akkor itt a helye, ráadásul nálunk teljesen ingyenesen megtekintheti majd a hivatalos névnaptárt is, így mindig naprakész lehet a névnapokkal kapcsolatban. A névnapokat nemcsak itthon, külföldön is ünneplik a világ több táján is, viszont még mielőtt felköszöntene valakit külföldön, mindenképpen nézzen utána annak, hogy az adott országban ünneplik-e a névnapokat, mert ha nem, akkor az illető azt sem fogja tudni, hogy milyen okból köszöntik fel, hiszen nem fogja ismerni a névnapok hagyományát.

Amikor eljön a szökőév, akkor mindig megváltozik a névnap ünneplésének rendszere, hiszen be kell iktatni egy szökőnapot, ami február 24-én szokott lenni, és aznap nem szoktunk ünnepelni egyetlen névnapot sem. Ehelyett február 25-én ünnepeljük meg a 24-ei névnapot, és így ünneplünk egészen március elejéig, amikor minden helyrejön. Ha még több információt és részletet szeretne megtudni a névnapokról, a szökőévben ünnepelt névnapokról és más kultúrák névnap ünneplési szokásairól, akkor itt a helye nálunk, hiszen itt használatba veheti majd névkeresőnket is, ahol csak meg kell adnia nekünk a nevét és máris megtudhatja, hogy az év melyik napján ünneplik az adott névnapot.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs