2019. augusztus 04.
Hideg zuhany kora reggel – Jobb, mint ahogy hangzik

A nők egy részének már volt része húsvéti hideg vizes locsolásban, mely egyáltalán nem nevezhető kellemesnek. Ugyanakkor a reggeli jeges zuhanynak több előnye van, mint gondolnánk.

[wp_ad_camp_1]

A nyári hőségben nem is olyan képtelen ötlet a reggeli hideg zuhany, sőt idővel akár meg is szokhatjuk. A forró vizet megéri hideg vízre cserélni, ugyanis immunerősítő hatása van. A hideg víz hatására a vér a létfontosságú szervekbe összpontosul, vagyis a perifériás keringés lelassul. A bőrproblémákkal küzdők számára a hideg víz kész áldás, hisz jó hatással van a gyulladt, pattanásos bőrre, valamint összehúzza a pórusokat, így az újabb szennyeződések bejutásának kisebb az esélye. A bőr így feszesebb lesz. A hideg víz hatására a szervezet endorfint termel, aminek köszönhetően könnyebb lesz koncentrálni, valamint csökken a felgyülemlett stressz-hormon. Ha bírjuk a hideget, akkor akár hajat is lehet mosni a hideg vízzel. A hideg víz hatására kevésbé lesz szálkás a haj.

Számos sportoló is használ hideg vizes zuhanyzást, mivel ezáltal a vérkeringés fokozható, valamint kevésbé lesz izomláz a feszített izommunka után. Ráadásul a hideg vizes zuhany hatására könnyebben magához tér az ember a reggeli kómás állapotból, így energetikusabban indulhat a nap. Ahogy azt fentebb már említettük, a hideg víz csökkenti a stressz-hormont, így a depresszió enyhítésében is hatásos. Sokan azt állítják, hogy a hideg víz hatásosabb, mint bármely antidepresszáns, bár ezt a kutatások nem bizonyították. Ráadásul a hideg víz alkalmazásával még a környezetünket is óvni tudjuk, hisz a vízmelegítő kevésbé működik. Apróságnak tűnhet, azonban a bolygó szempontjából ez is sokat számít, így ne féljünk lejjebb tekerni a hőfokot. A hideget is meg lehet szokni!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs