2014. augusztus 17.
Hatékony lehet-e a stressz oldása testmozgással?

A stressz hatása szinte mindenkit elér. Munkahelyi elvárások, magánéleti problémák, gondok az anyagiak terén, vagy éppen barátainkkal, rokonainkkal való összezörrenés. De hogyan szállhatunk hatékonyan szembe vele úgy, hogy nem tömjük szervezetünket nyugtatókkal és feszültségoldókkal?

Sajnos a téma egyre inkább aktuális, hiszen sokan egyedüli megoldásnak a gyógyszereket tekintik. Pedig a stressz testmozgással kiválóan oldható.

Hogy nem szeret mozogni? Találja meg azt a mozgásformát, amit szívesen végez, biztosan van ilyen! A sport hatására szervezetünkben olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek felelősek a boldogságért, arról nem is beszélve, hogy az edzéssel megkönnyebbülünk, kiadhatjuk magunkból a bennünk felhalmozódott feszültséget.

S hogy miért hasznos még a mozgás útján történő stressz oldás? A felesleges kilók leadása, valamint a vonzó külső olyan pozitív hozadékai az edzéseknek, melyek csak még inkább amellett szólnak, hogy ragadjon futócipőt, súlyzózzon, ússzon rendszeresen, vagy próbáljon ki valamilyen küzdősportot. Ha nincs ideje eljárni, mozogni, bármelyik fitnesz DVD megteszi, hiszen a saját testsúlyos edzés igen hatékony lehet, ha megfelelően végzi a gyakorlatokat, és nem hagyja abba az első fájdalomhoz hasonló érzésnél.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs