2017. március 26.
Hajápolás házi módszerekkel

Néha, hiába használjuk hajunk egészsége érdekében a márkás és drága hajápolókat, mégsem segítenek rajta. Ennél egyszerűbb, kevésbé költséges, és persze ami a legfontosabb, egészségesebb is, ha mi magunk készítünk otthon hajápolókat, saját alapanyagokból.

Használjunk gyümölcsöket, olajakat, tojást, mézet, és még számtalan remek természetes összetevőt, melyek látványosan nagy javulást hoznak a haj kinézetének. Az egyik leggyakoribb probléma a korpásodás szokott lenni. Ez általában a hideg időkben jelentkezik, de van, akit egész élete során végigkísér. Erre a problémára legjobb a kókuszolaj. Csak bele kell masszírozni a fejbőrbe, és kiválóan segít, nem csak a korpát eltüntetni, de a hajnövekedésben is. Hagyjuk hatni tíz percig majd, öblítsük le. Az olívaolaj, citromlé és kókuszolaj keverék is remekül használható a korpa ellen. A fejbőrbe masszírozva, 15 perc után, enyhén samponnal mossuk le. A másik remek módszer:10-12 mentalevelet tegyünk fél liter forró vízbe. Hagyjuk állni, majd 4-5 óra leteltével, mikor már kiáztak belőle a jótékony anyagok, szűrjük le, majd a szokásos samponos hajmosás után, ezzel öblítsünk. A menta nyugtató, frissítő és eltávolítja a korpát.

Ha azt szeretnénk elérni, hogy ragyogó és fényes legyen a hajunk, remekül fog hatni egy marék egres, melyet egy csésze tejben, két órán át ázni hagyunk. Masszát kell készíteni belőle, majd 20 perc után alaposan lemosni. A töredezett hajvégekre 2dcl natúr joghurt, 3 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé keveréke ajánlott. Alaposan kenjük be vele a hajvégeket, mivel ott van rá legnagyobb szükség. Az sem fog gondot jelenteni, ha hajtövünkre is jut. Ezután törölközővel vagy fóliával csavarjuk körbe, hagyjuk rajta fél órát. A méz nagyon hidratáló, ezért fejbőrünk és hajunk is egészségesebbé válik. A citrom és a joghurt, vitaminnal táplál és fényességet ad. Ezt ismételjük meg hetente egy két alkalommal. A hatás már szinte rögtön észrevehető lesz.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs