2019. szeptember 02.
Hága legszebb látnivalói

A hollandiai Hága tele van csodálatos régi épületekkel, ezért nap mint nap rengeteg látogatót vonz.  Hága nem az ország fővárosa, hanem a holland kormány székhelye, és a Béke és Igazság Nemzetközi Városa, mivel számos olyan szervezet, mint a Világbíróság is itt található. Ez a nyüzsgő városka a régi világot tükrözi és otthont ad számos múzeumnak, amelyek a világ legnagyobb művészeti gyűjteményét tartalmazzák.

[wp_ad_camp_1]

A hágai tengerpart igen hangulatos és hatalmas tengerpartok felkereshetők Kijkduinban és Scheveningenben is. A Clingendael Park Hága legimpozánsabb parkjának számít, ahol sok gyönyörű kert található. Ez a négy évszázados kert a legismertebb japán kert, amelyet a 20. században egy bárónő teremtett meg, aki szobrokat és hidakat hozott haza japán kirándulásairól. A kert buja növényzetet tartalmaz, beleértve mohákat, szigeteket teknősökkel és egy kő daruval – a teknős és a daru a hosszú élet szimbóluma. A japán kert népszerű hágai látnivaló, mivel ez az egyetlen ilyen park Hollandiában.

Hágát a béke és igazságosság nemzetközi városaként ismerik. Semmi sem árulja el ezt jobban, mint az ikonikus Békecsarnok, amely 2013-ban ünnepelte 100. születésnapját. Andrew Carnegie finanszírozta a Béke Palota épületét, és ma is a Carnegie Alapítvány tulajdonát képezi. Ez a hágai látnivaló számos fontos nemzetközi szervezetet foglal magába, köztük a világbíróságot, az Állandó Választottbíróságot és a Béke Palota Könyvtárát. A létesítményben idegenvezető várja hétvégenként. A központ, hét nyelven rendelkezésre álló információval, minden nap nyitva van és várja az érdeklődőket. A Louwman Múzeum több mint 250 antik és klasszikus autót tartalmaz, beleértve az 1886-ból származó járműveket, valamint  korai motorkerékpárokat. A legjobb autók közé tartozik a Jaguar XKD 606, amely 1958-ban megnyerte a Le Mans-et és egy Laconda-t, amely 1935-ben nyert.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs