2013. szeptember 24.
Győzd le végleg a cukorfüggőséget!

A szervezetnek természetesen szüksége van a szénhidrátra, de amikor finomított szénhidrátot veszel magadhoz, a szervezeted gyorsan, nagy mennyiségű inzulint termel. Ettől csökken az éhségérzeted, holott máris sokkal több energiát vittél be a szervezetedbe, mint amennyire szüksége lett volna. Az pedig elraktározza az átalakított szénhidrátot, mégpedig zsír formájában.

Az első lépés persze az, hogy felismered a helyzetet. Amikor már nem bírod ki a napot anélkül, hogy akár többször is édességet is magadba tömj, akkor az nem fogható rá sem a rossz kedvedre, sem a menstruációra. Ha a felismerésen már túl vagy és változtatni is akarsz rajta, akkor szépen fokozatosan elkezdhetsz leszokni a cukorról.

A változtatás persze nem egyszerű, hiszen sajnos mindenben van cukor, még azokban az ételekben is, amikről eszedbe sem jutna. A leszokás kezdetén számolj le az összes nassolni valóval, de a készen kapható rágcsát is el kell felejtened, pont úgy, ahogy a készételeket is. A legjobb megoldás, ha saját magad készíted el az ételeket, melyekhez lehetőleg sovány húsokat és zöldségeket, gyümölcsöket használsz.

Érdeme kipróbálni új ízeket, hiszen ha leszoksz az édes ízekről, akkor bizony sokkal intenzívebben fogod érezni az ételek fűszerezését. Már csak ennek az egyszerű trükknek a segítségével is feldobhatod az étkezésedet. Bátran fogyaszthatsz magas kakaótartalmú csokoládét is, de finom házilag készített egészségesebb nassolni valókat is.

Itt az ideje elfeledni persze a cukrozott italokat is, a legjobb ugyanis alapjaiban elhagyni a cukrot, tehát az összes palackozott üdítőt kihúzhatod a sorból. Kávét, teát nyugodtan ihatsz továbbra is, de legfeljebb mézzel ízesítve. Tudni kell, hogy az édesítőszerek sem megfelelőek, mert rengeteg mesterséges anyagot tartalmaznak, amik épp annyira károsak tudnak lenni, mint a cukor.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs