2015. március 21.
Gyakran ismételt kérdések a hajós munkákkal kapcsolatban

Egyre többen érdeklődnek, illetve szeretnék kipróbálni a hajós munkákat, ám felmerül a kérdés: mi az első teendő, ha hajón szeretnének dolgozni? Nos, a legtöbb helyen ugyanazokat a dokumentumokat és képességeket részesítik előnyben.

Gyakran ismételt kérdések a hajós munkákról során ez az első, mely vissza is tántoríthatja a jelentkezni vágyókat, hiszen ezen információ hiányában sokaknak elmegy már a kezdetekben a kedve. Fontos tudni, hogy elsőként, mint ahogyan más állásra való jelentkezések alkalmával is, az önéletrajzunkat kell elküldeni a megadott elérhetőségre. Ezután egy tájékoztató e-mailt fogunk kapni a hajós munkákról, mely tartalmazni fogja azt is, milyen dokumentumokra lesz még szükséged. Ezt követően jön a személyes beszélgetés, vagy egyszerűen fogalmazva, az állásinterjú. Ez azt is jelenti, hogy bekerülsz az adott cég adatbázisába. Ezután már csupán rajtad áll, illetve bukik a dolog.

A gyakran ismételt kérdések a hajós munkákról az szokott még lenni, hogy a beszélgetést követően, illetve innen számítva mikor kaphatunk munkát. Ez az úgynevezett átfutási idő főleg a jelentkező tudásától függ. Tudni kell, hogy minél kiválóbb a szakmai tudása, valamint a nyelvtudása a jelöltnek, annál rövidebb időn belül tudják elhelyezni őt valamelyik hajón. A szakmai interjú során a szakmai ismeret és a nyelvtudás mellett a személyiséget is vizsgálják, azaz a munkára választás során ezt is figyelembe veszik. Érdemes azt is tudni, hogy a jelentkezéshez nem szükséges nyelvvizsga megléte, hiszen a tényleges tudásra, a beszédkészségre van szükség.

Amennyiben szeretnél még több információt megtudni a hajóra való jelentkezésről, látogass el bátran a www.crew.hu internetes oldalára, ahol minden ezzel kapcsolatos tudnivalót meg fogsz majd találni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs