2014. május 18.
Gyakori okok wc-dugulás hátterében

A wc dugulását számtalan dolog kiválthatja, de a leggyakrabban a nem odavaló tárgyak okozzák a gondot. A vízvezeték szerelők szerint azonban az is sokszor előfordul, hogy a túl sok wc-papír használata váltja ki a dugulását.

A wc-t minden háztartásban naponta többször is használják, tehát folyamatos igénybevételnek van kitéve a tartály és a lefolyócső is. Működésük csak akkor lehet problémamentes, ha körültekintőek vagyunk és nem követünk el olyan hibákat a használat során, melyek a duguláselhárítás VII. kerület területén dolgozó szakemberei szerint a legtöbbször állnak a probléma hátterében. A többrétegű wc-papírok vezetik a dugulást kiváltó tényezők listáját.

Nem a használatukkal van a baj, hanem hogy utána kevés vízzel öblítik le őket és megakadnak a lefolyócsőben. A duguláselhárítás VII. kerület körzetében több évtizede tevékenykedő szakemberei szerint a kisgyerekes családoknál gyakori, hogy apróbb játékok landolnak a lefolyóban és szinte azonnal elzárják a csövet. Sokszor a probléma gyökere mélyebben van és a lassú szivárgást, végül a teljes dugulást a lefolyócsövek hibái okozzák. A duguláselhárítás VII. kerület összes utcájában alacsony árakon elérhető!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs