2013. május 31.
Fürdőszobából kényeztető wellness részleg

Legtöbben sok időt töltünk a fürdőszobában, hiszen reggel itt készülődünk, este pedig itt pihenünk, lazulunk egy forró fürdőben. Ahhoz viszont, hogy a pihenés igazi oázisa legyen tenni is kell, ám nem kell drága beruházásra gondolni, elég pár ügyes trükk, ami által máris sokkal hangulatosabb, meghittebb és nyugtatóbb lesz fürdőnk.

Először is fontos, hogy minden felesleges eszközt eltüntess vagy rendszerezz egy nagyobb tartóba, ne heverjenek szanaszét a csecsebecsék és üvegcsék. Ma már számtalan modern fiók és szekrény közül lehet válogatni az üzletekben. A gyertyák viszont nagyon is fontosak, hiszen akkor is feldobják a fürdőszoba hangulatát, ha éppen nincsenek meggyújtva. Természetesen csakis a lakás stílusának megfelelő gyertyatartóba helyezd el őket, melyek így erősítik az összehatást, a harmóniát.

A fürdőszobában remekül mutatnak a különféle textíliák is, melyeket különböző módon lehet a falra akasztani. Általunk a csempék nem lesznek olyan ridegek, lágyabbá varázsolja a hangulatot. A törölközők minősége ugyancsak meghatározó lehet. Érdemes tehát inkább egy kicsit drágább, de puha, s alaposan kidolgozott terméket választani. Amennyiben látható helyen vannak érdemes összecsavarva tartani, úgy dekoratívabb.

Az aromaterápia és a különféle illatok fürdőszobák elengedhetetlen elemei. A rózsa, a szantálfa, a levendula, illetve a vanília mindig kellemes légkört biztosít és képes arra is, hogy azonnal ellazítson. Az aromaterápiához persze hangulatos fény is jár. A fürdőben kerüld a túl erős, neonos, természetellenes fényforrásokat, sokkal jobb megoldás egy nagy függőlámpa vagy bármilyen meleg fényt árasztó eszköz.

A növények közül válaszd a bambuszféléket, az egzotikus orchideákat, a levendulát vagy a rozmaringot, melyek mind szeretik a párás közeget. Nem is hinnéd, hogy egy kis zöld mennyire képes feldobni a környezetet, a csodás illatról nem is beszélve.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs