2018. február 02.
Fontos tudnivalók Mexikóról

A világon minden ország, kultúra más és más és ezt teszi Földünket különlegessé. Egy számunkra ismeretlen országban rengeteg olyan dolog van, amely eltér a számunkra megszokottól és ettől lesz érdekes például egy olyan hely, amit előszőr látogatunk meg. Napjainkban már az utazás sokkal könnyebben, gyorsabban és egyszerűbben megoldható, mint régen, és ezért rengetegen utaznak ide-oda a világban.

[wp_ad_camp_1]

Mexikó, hivatalos nevén Mexikói Egyesült Államok, egy, az Észak-Amerika déli részén elhelyezkedő ország. Mexikót északról az Egyesült Államok, délről Guatemala és Belize, nyugatról a Csendes-óceán, keletről pedig a Mexikói-öböl illetve a Karib-tenger határolja. A világ legnépesebb spanyol nyelvű országa, a legészakibb és a legnyugatibb latin-amerikai állam. Az ország államformája képviseleti, demokratikus és szövetségi köztársaság. Mexikó legnagyobb folyója az északi határon a Río Bravo, a déli határon a Río Usumacinta, az ország belsejében a Río Grijalva, a Río Balsas, a Río Pánuco és a Río Yaqui. Az országot kettéosztja a Ráktérítő, egy mérsékelt és egy trópusi éghajlatú övre. A Ráktérítőtől északra a téli hónapokban érezhetően hidegebb van, délre a hőmérséklet egész évben állandó, csupán a tengerszint feletti magassággal változik.

Az ország időjárása és domborzata nagyon változatos. Északon préri és homoksivatag, délkeleten pedig trópusi esőerdő található. Az ország területének több mint egyötöde sivatag és félsivatag. Ezeknek a területeknek a jellegzetes növényei a gömb alakú sünkaktuszok, az oszlopkaktuszok, az agávék, stb. Azokon a területeken, melyek csapadékban gazdagabbak, füves és tüskés bozótos, valamint nedves szavannák vannak. Területének harmadát erdők borítják. Mexikóból származik a kukorica, a dohány, a paradicsom, a paprika, a kakaó és a bab is.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs