2017. szeptember 08.
Fontos az őszi vitaminpótlás!

Az őszi hónapokban az üzletek polcain kevesebb a friss gyümölcs és zöldség, azonban ebben az időszakban is fontos, hogy oda figyeljünk arra, hogy a szervezet megkapja a szükséges vitaminokat, és ásványi anyagokat. A szakemberek összeállították, hogy melyek a legfontosabb őszi vitaminok, valamint kiderítették, hogy miért van ezekre szükség.

[wp_ad_camp_1]

Az ősszel együtt jár az is, hogy a napfény ereje csökken, és az esti órákban csak mesterséges fényforrás mellett lehet a lakásokban tartózkodni. Ezek miatt az emberi szem egészségi állapota romlik, azonban az A-vitamin hasznos lehet az érzékszerv számára. Ajánlott minél több spenótot, tojást fogyasztani, mert ezek a táplálékokban található meg a legtöbb A-vitamin. A nyár során elfogyasztott finom falatok miatt lehetséges, hogy néhány kiló felszalad, ezért az ősz beköszöntével sokaknak az az elhatározásuk, hogy megszabadulnak a plusz kilóktól. Érdemes oda figyelni arra, hogy a súlycsökkenés következtében az immunrendszer legyengülhet. Ha a fogyókúra mellett dönt, akkor fogyasszon húst, spenótot, és uborkát, hiszen az ezekben található B6-vitamin megőrzi az idegrendszer egészségét, és az immunrendszert is felerősíti.

Bizonyára minden nő észrevette, hogy az őszi hónapok a hajra, a körömre és a bőrre is kifejtik a hatásukat, emiatt kell megküzdeni a töredezettséggel, bőr szárassággal. Tudni kell, hogy a cink felelős leginkább a haj, bőr, köröm egészségéért, ezért a nyár végétől figyeljen oda, hogy minél több tökmagot, búzacsirát, és tojást fogyasszon. A hideg hónapok közeledtével minden ember fél a megfázástól, de a legnépszerűbb vitaminnal, a C-vitaminnal felerősítheti az immunrendszerét. Ha C-vitamint szeretne bevinni a szervezetébe, akkor fogyasszon brokkolit, paprikát.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs