2014. augusztus 29.
Fogyj okosan! Óvakodj a veszélyes diétáktól!

A diéták évtizedek óta meghatározzák a nők életmódját szerte a világon. A könyvesboltokban a biztos módszereket ígérő fogyókúrás könyvek terjedelmes részt foglalnak el és az internetet böngészve szinte mindenütt garantált sikert ígérő diétákat hirdetnek. De vajon hol a határ a kockázatmentes kísérletezés és a veszélyes megoldások között?

A jó diéta egyik legfőbb ismérve, hogy könnyű beilleszteni a hétköznapokba, mivel a kiegyensúlyozott étrenden alapszik. De vannak másfajta diéták, melyekkel csak kínozzuk szervezetünket. A bélféreg diéta egyértelműen ezek közé tartozik. Bár az elmúlt években terjedt el, már a 20. század elején is használták a testsúly csökkentéséhez. Sokan azt hiszik, ha bevesznek egy tabletták, a féreg elpusztul, valójában azonban a legtöbbször műtéttel lehet csak eltávolítani.

Káposzta – vagy húsleves – a levesdiéták az egyoldalú táplálkozás hiányosságai miatt egészségtelenek. A szervezet optimális működéséhez pusztán a levesek nem tudják biztosítani a szükséges tápanyagokat és az energiát. Aki végig is csinálja, szinte biztos, hogy utána hamarosan visszaszedi a nehezen leadott kilókat.

A vatta diéta első hangzásra is rémisztő, következményeit számba véve pedig még inkább az. Elsősorban a tinik körében elterjedt az üdítőbe, turmixba mártott vatta evése, ami az alultápláltság mellett bélelzáródást is okozhat. A bébiételeknek alacsony a kalóriatartalmuk, ezért fogyni valóban lehet velük, ugyanakkor nem tartalmazzák a felnőttek számára fontos vitaminokat, ásványi anyagokat. Hagyjuk meg őket a babáknak!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs