2017. május 24.
Fogkrém választás

A fogmás az emberek napi teendői közé sorolható, ezért alaposan át kell gondolni, hogy melyik fogkrémet vásárlójuk meg. Gondolni kell arra, hogy a fogkrém a szájba kerül, ezért befolyásolhatja a szervezet, fogak egészségét. Létezik néhány szempont, melyeket figyelembe véve könnyebb lesz a fogkrém vásárlás.

Az emberek többsége az üzletek polcairól azt a fogkrémet vásárolja meg, amelyiknek a legfőbb tulajdonsága, hogy fehéríti a fogakat. Azonban érdemes átböngészni a dobozon található leírást, hiszen általában az ilyen termékek rengeteg káros összetevőt tartalmaznak. Ahhoz, hogy a fogkrémek képesek legyenek a fehérítésre tartalmazniuk kell abrazív szemcséket, azaz krétát, habkövet, valamint kémiai szereket. Ezek az összetevők könnyedén eltávolítják a fogakra lerakodott szennyeződéseket, de ezzel egy időben a nagymértékben roncsolják a fogzománcot is. Ha hosszú távon használja a fogfehérítő fogkrémet, akkor a fogzománc el fog vékonyodni, és fogorvoshoz kell fordulnia.

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy az a fogkrém a tökéletes, amely fogmosás közben habzik. Ahhoz, hogy a habzás létrejöhessen a termék nátrium-lauril-szulfát kell tartalmazzon, és ez az összetevő károsítja a szájnyálkahártyáját. A fogkrém kiválasztása során tartsa szem előtt azt is, hogy a terméknek milyen íze és illata van. Bizonyára tudja, hogy a fogkrém íze szinte egész napon át elkíséri önt, ezért alaposan figyelje meg, hogy melyik terméknek milyen íz világa van. Soha ne vásároljon olyan fogkrémet, amely rengeteg illóolajat tartalmaz, hiszen az ilyen típusú termékek irritálják a nyálkahártyát, és akár szájszárasságot is okozhatnak. A felsorolt szempontokat, ha figyelembe veszi, akkor garantált, hogy rátalál a jótékony hatású fogkrémre.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs