2019. november 08.
Florida legszebb szigetei

Florida, Amerika egyik legnépszerűbb úticélja. A csodálatos strandok, óriási vidámparkok és izgalmas városok miatt könnyen a turisták kedvencévé vált ez a hely. Bár a nagyvárosokat, mint például Orlandot és Miamit keresik fel a legtöbben, mégis megbánná ha nem is fedezhetné fel Florida legszebb szigeteit. A part menti szigetektől kezdve, egészen a Kubához és Miamihoz közel álló szigetekig minden fontos helyet bejárhat, amelyeket Floridában érdemesek meglátogatni.

Meglepő módon mindegyik elérhető egy vagy több hídon keresztül és fantasztikus élmény az autóval érkezők számára. Miami partja mentén fekszik a Key Biscayne sziget. Bár közel van Miami nyüzsgő élete, ez elsősorban egy csendes lakóövezetet foglal magába. A Key Biscayne fantasztikus hely, ahol aktív lehet és élvezheti Florida déli melegségét. Élvezze a három mérföldes fehér homokot a Crandon Parkban, vagy tegyen egy sétát a Bill Baggs Cape Florida Állami Kikapcsolódási Területhez ahol kajakozásra és egy túrázásra is lehetőség lesz, valamint fellátogathatja a világítótornyot is. A homokos parton kocoghat, kerékpározhat és görkorcsolyázhat is, mindezt úgy, hogy közben a vízre van kilátása.

A Gasparilla-sziget egy kis gátsziget a floridai nyugati parton. Bár közel a városokhoz, például Port Charlotte-hoz és Cape Coral-hoz, a Gasparilla-sziget sokkal nyugodtabb légkört kínál. A szigetet egy spanyol kalózról nevezték el, aki egykor a szigeten élt. A Gasparilla egyike azon kevés helyeknek, ahol még mindig élvezheti a régi Floridát. A Boca Grande parton reggel sétáljon és merítse a lábujjait a hűvös óceánvízbe. A sziget a Port Boca Grande világítótornyának otthona, mely 1890-ben világított először. Ha érdekli a madármegfigyelés, akkor a Boca Grande kerékpárút mentén minden bizonnyal szebbnél szebb madarakat láthat majd.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs