2019. november 25.
Fejlesztő lehetőségek babák számára

A babák 1-3 hónapos korig vannak abban az időszakban, amikor már az etetés közötti ébrenlét ideje megnövekedik és egyre érdeklődőbbek lesznek a világ felé.

[wp_ad_camp_1]

Ezek a babák még ilyenkor annyira picik, hogy bármilyen problémájuk van, azt csakis sírással tudják kifejezni, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sírás mennyisége is megnövekszik. Ilyen esetekben a csecsemők számára sokszor az is elegendő, ha az anya megsimogatja, jelzi, hogy ott van körülötte. Hiszen ebben a korban már igénylik a foglalkozást, és a sírás oka sokszor az unatkozás. A legjobb amit tehetünk, hogy a nyöszörgő és síró babákat nem kapjuk fel rögtön, inkább próbáljuk meg lekötni a babák figyelmét a körülöttük lévő tárgyakkal. Az egyik legfontosabb dolgok, amit a szülőknek kell elsősorban megtanulni, majd a babáknak átadni, hogy önállóan játszanak és szórakoztassák magunkat. Ugyanis, ha ezt nem tanítjuk meg velük, vagyis a szülők nem kontrolálják magukat, akkor annak könnyedén az lehet a vége, hogy felszoktatjuk. Majd ezt követően már ténylegesen nem akar a kiságyban elmaradni. Amikor azt látjuk, hogy a baba figyel és önállóan játszik, akkor az a legjóbb, ha nem zavarjuk meg.

A babák számára nagyon fontos program a napi fürdős. Viszont ez a programot kiegészíthetjük még egy kis tornával is, masszírozással, melyet a legtöbb csecsemő nagyon szokott élvezni. Nézzük utána, hogy milyen gyakorlatok javasoltak, majd elejében egyszer kétszer próbáljuk meg. Amennyiben azt látjuk, hogy a csecsemő élvezi, akkor ezt többször is megismételhetjük. A babák hallásást gyermekdalokkal, énekekkel, lágy beszéddel fejleszthetjük. A látásának a fejlesztésében nagyon sokat jelenthet, ha színes tárgyakat helyezzük köré és hasra fektetjük. Így ugyanis szabadon nézelődhet minden irányba.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs