2014. november 18.
Ezt tanuld, ha jó fizetést akarsz!

Az első helyezett az ügyfélmenedzser. A cég profiljától függően nem árt, ha képben vagy valamilyen speciális területen, emellett jó, ha könnyen barátkozol, és magabiztos vagy. A jutalékos rendszerben akár havi bruttó egy millió forintot is megkereshetsz. Egy ilyen álláshoz nem árt a diploma, de sokkal fontosabb, hogy kiépítsd a kapcsolataidat, vevőköröd.

A második helyen az Oracle adatbázis adminisztrátor áll. Ez a munka a banki szférát és az IT-sek világát hozza össze. A tudás itt többet ér, mint a papír, de a munkáltató előnyben részesíti a felsőfokú végzettséggel rendelkezőket. Persze egy jó képességű, középfokú végzettségű jelentkezőt is felvesznek havi hatszáz ezer forintos fizetéssel. Az ilyen munkához persze precizitásra, és kreatív problémamegoldó képességre is szükség van.

A C# fejlesztő ezüstérmes. Egy jó programozóért van olyan cég, amelyik akár bruttó fél millió forintot is hajlandó kifizetni. Az állás betöltéséhez elengedhetetlen a szilárd tárgyi tudás, egyszerűen anyanyelvként kell beszélned a programnyelvet, emellett előny ha olyan kolléga leszel, akivel lehet baráti szót is váltani.

A területi képviselő a negyedik helyen áll. Egy mondhatni közepes értékű alapbér mellé egy jó területi képviselő jutalékból az alapbére többszörösét is megszerezheti. Egy megbecsült szakember esetében nem ritka a céges laptop, autó, és mobil sem. A sales és marketing tanulmányok nagy előnyt jelentenek, de ez direkt az a terület, ahol a rátermettség számít.

A media production és IT technician áll az ötödik helyen. A feladat egy nagyobb vállalat helyi menedzserének támogatása. A jó fizetésért rugalmasságot is elvárnak, így egy IT technician esetében nem ritka, hogy valamilyen problémát ünnepen, vagy az éjszaka közepén kell megoldani.

A bruttó félmilliós fizetéshez jól jön a médiás tapasztalat, de ezen a területen akár jó kapcsolatrendszer is elég lehet az elhelyezkedéshez.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs