2014. november 26.
Ezeregy kérdés, ha új fürdőszobát szeretnénk

A lakás egyik meghatározó helyisége a fürdőszoba, így nagyon fontos, hogy kényelmünknek, igényünknek megfelelően alakítsuk ki. Már rögtön az elején válaszutak tömkelege előtt állunk: kádat vagy zuhanyzót válasszunk? Mire van helyünk? Fontos a szokásaink figyelembe vétele is. Mit szeretünk jobban?

Órákig ülni egy kád illatos, habos vízben könyvet olvasgatva, vagy csak beállni a zuhany alá egy gyors tisztálkodásra? Ha gyerekek vannak a családban, praktikusabb a fürdőkád, biztos szívesen pancsolnak a fürdőkádban a csemeték, ráadásul fürdetni és könnyebb őket.

Ha a zuhanyzó mellett döntünk, akkor épített kabin legyen, vagy készen vásárolható zuhany fülke? Ha az előbbi, akkor vigyázni kell a megfelelő vízszigetelésre, valamint újabb kérdés merül fel van-e helyünk üvegajtó elhelyezésére, vagy csak egy zuhanyfüggönnyel kell beérnünk?

Amennyiben a fürdőkád lesz a nyerő, akkor hagyományos kád legyen, vagy kényelmes sarok kád? Mindezt a hely nagysága határozza meg.

A csempe és járólap kiválasztásánál adódik a kérdés, hogy matt avagy fényes felületű burkolatokat vegyünk? Akármelyik is legyen a befutó, arra mindenképp vigyázzunk, hogy a járólap csúszásmentes legyen, komoly baleseteket előzhetünk meg a helyes választással. Ha ez a kérdés is eldőlt, akkor már csak a színt kell összehozni a bentlakók ízlésvilágával. A csempék mindegyikének van ma már padlóburkoló társa, esztétikus, ha így párosítjuk őket.

Ha van helyünk, akkor célszerű valami csinos kis fürdőszoba bútort beszerezni, ami színében, stílusában illik a burkolatokhoz, jó szolgálatot fog tenni a fürdőszobai piperék tárolására.

Ha sikerült mindent a kedvünk szerint kialakítani, akkor hosszú időn át fogjuk élvezni az ízlésesen kialakított fürdőszobánkat!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs