2015. március 06.
Extravagáns pékségek, reggelizők

Nincs is jobb, mint amikor friss pékáru illata megcsapja a korán reggel siető ember orrát egy-egy pékség előtt.  Munka, iskola előtt a kába hajnali időszakban nem éri meg kihagyni pár hely csodálatos hangulatát és persze kínálatát sem. Ha belépünk az ajtón gőzölgő kakaó, kávé vagy egy épp most elkészült meleg szendvics várja vendégeit.

Napjainkban egyre jobban elterjedtek a kinézetükre többet adó üzletek. Saját stílust képviselnek, így vonzzák magukhoz az enni vágyó közönséget. Budapest bővelkedik leginkább ezekben az üzletekben, ám lassan kezdenek terjengeni a többi megyére nézve is.

Extravagáns tapéta, bárszékek, a régi korokat felelevenítő dizájnnal találhatjuk szembe magunk, akár egy piros – fehér pöttyös abroszról, vagy a régi korok evőeszközeiről legyen is szó. Akadnak reggelizők ahol minden környezetbarát és egyszer használatos, ezzel is felkeltve a figyelmet és a környezetvédelem fontosságát az emberek számára. És bizony, vannak olyan merész vendéglátó egységek, amikor igazi, körülöttünk sétálgató állatok között fogyaszthatjuk el a reggeli kávénk.

Ám nem csak a kinézet éri el a döntő hatást, hanem a felszolgálók is. Személyiségük tükrözi magát a helységet, egyediek ezzel is felkeltve az érdeklődést a kiszolgáló egységre.

Ami pedig a legfontosabb, a kínálat. Van, hogy bevetik az extrém recepteket. Amiket az ember önmagától nem biztos, hogy megenne, mivel nem túl bizalomgerjesztők.  Más megközelítésből pedig egyes népeket, korokat vesznek példának, és azok ismert étrendjéhez igazodnak.

Lépj be, dobd fel a napod,  megéri!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs