2017. január 09.
Évszaknak megfelelő csomagolás

Nem csak a karácsony környéki időszakban szoktunk csomagokat feladni szeretteinknek, bár kétségtelen, hogy akkortájt többet. Gyakran előfordul azonban, hogy a tél más hónapjaiban is a csomagküldés kínálta lehetőségekkel élnénk. Annak érdekében, hogy a kiszállítás ne hagyjon maga után kellemetlen szájízt, fontos odafigyelni az évszaknak megfelelő csomagolásra.

Az évszaknak megfelelő csomagolás telente azt jelenti, hogy felkészítjük az elküldeni kívánt holmikat, termékeket az előforduló nedvességre. Még csak esni sem kell ahhoz, hogy a reggeli pára hatással legyen a dobozok állapotára, ha pedig esővel, havazással kell számolni, akkor bizony a fokozott védelem különösen fontos. Amennyiben ruhát szeretnénk küldeni, akkor érdemes azt nejlonzacskóba helyezni, ezzel átnedvesedését megakadályozhatjuk. Míg a ruhák állapotának nem árt a víz, addig egy könyv esetében akár teljes használhatatlansághoz is vezethet az. A legjobb, ha folpackot alkalmazunk a könyvek bevonására, így ha bármilyen okból kifolyólag sérülne a doboz, az ajándékba szánt könyvnek nem fog baja esni.

A folpack ráadásul nem is növeli a súlyt, így akár több rétegben is alkalmazható a sérülések elkerülése végett. Amennyiben bort küldenénk, úgy a címke tekintetében érdemes ezt a módszert alkalmazni. A törékeny tartalomra minden esetben hívjuk fel a figyelmet, és ha a hagyományos postai csomagszállításban nem bízunk, akkor megéri speciálisan olyan céget választani, mely már számtalanszor bizonyított a megbízható csomagszállítás területén. A csomag zárásához ne celluxot használjunk, hanem válasszunk inkább erősebb ragasztószalagot erre a célra. Így elkerülhető, hogy a mozgatás és pakolás közben a doboz felnyíljon, és kihulljon bármi belőle, vagy akár megsérüljön annak tartalma.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs