2017. július 30.
Érdekességek Siófok városáról

A Balaton fővárosa ként számon tartott Siófok Magyarország leghíresebb turista központja, és az ide látogatok a leginkább az Aranypart partszakaszt kedvelik. Bizonyára mindenki tudja, hogy Siófok városa Budapesttől mindössze 104 kilométerre található, azonban a nyaraló várossal kapcsolatban még rengeteg érdekesség létezik.

Siófokról érdemes megjegyezni, hogy a lakossága folyamatosan nő, míg az ország lakosságának száma egyre csökken. Elmondható, hogy a Balatonnál ez a város a legnépszerűbb, mivel az ingatlaneladásokkal kapcsolatos felmérések során kiderült, hogy az emberek a siófoki ingatlanok iránt érdeklődnek a leginkább. Megemlítendő, hogy Balatonfüred is a kedvelt üdülőhelyek közé tartozik, és az itteni ingatlanok felé is nagy az érdeklődés. Siófok rendelkezik a leghosszabb partszakasszal, mivel 17 kilométer hosszúságban terül el. A Balaton legnagyobb területű városa Siófok, mert 124,7 négyzetkilométer. A turista város azért olyan népszerű, mert Buda és Nagykanizsa között 1861 óta olyan vasútvonal létezik, amelynek köszönhetően Siófokon is van vasútállomás.

1912-ben épült 41,3 méter magas víztorony ma is Siófok legérdekesebb jelképe. Sok éven keresztül a torony feladata a vízellátás volt, majd megfigyelő állomásnak, irodának is használták, és a 90-es évek végétől egészen mostanáig a turisták örömére kilátóként működik. 2010-ben felújították a víztornyot, ennek köszönhetően skybár is működik benne. Érdekesség, hogy 2011-ben a torony lábainál megnyitották a Balatoni Regionális Kutatóintézetet, valamint a Könyvtárat. Ezen a helyen található az a különleges napóra, amelynek feliratai a közép-európai zónaidőnek felelnek meg, és természetesen az egész órák felirata római számjegyűek.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs