2017. május 10.
Érdekességek a műkörömről

Napjainkban egyre több nő viseli a műkörmöt a divat miatt, azonban kevesen ismerik a hozzá kapcsolódó érdekességeket. A műköröm megjelenése előtt is vágytak a nők arra, hogy körmük hosszabb és mutatósabb legyen, ezért pisztáciahéjat viseltek a mindennapok során.

A 19. század első felében, Görögországban a nők üres pisztáciahéjakat helyeztek el a körmeikre, azonban ez a szokás rövid idő alatt elterjedt Európa egész területén. A kínai Ming-dinasztia időszakában, azaz az 1300-as években csupán a nemes családokba tartozó nők viseltek díszes műkörmöket, mivel így szimbolizálták azt, hogy nekik nem kell kétkezi, piszkos munkát végezniük. A műkörmöt egy Fraderick Slack nevű fogorvos találta fel 1954-ben, miközben mindennapi munkáját végezte letört a körme, és rögtön neki látott a fogászatban használt anyagok segítségével megépíteni a műkörmöt. A későbbiekben többet foglalkozott a műkörmökkel, majd testvérével megnyitották a világ első műkörmös cégét, mely a Patti Nails nevet kapta.

Egészen ez idáig műköröm építés területén a leggyorsabb műkörmös Amy Becker volt, mivel mindössze 7 perc 56 másodperc alatt képes volt elkészíteni profi módon egy teljes szettet. Természetesen a nők többsége divatból hordja a műkörmöt, azonban vannak olyan személyek, akik számára a hosszabb köröm segítséget jelent a zenélés során. A gitár, kínai pi-pá, ruan, valamint a guqin nevű hangszerek esetén előnyt jelent, ha az ember műkörömmel rendelkezik. 2015-ben elsőként Anna GoswAmi a londoni divatiskola tanulója műkörmökből tervezet meg, majd készített el egy ruhakollekciót. A lány a ruha anyagára műkörmöket varrt fel, de úgy, hogy azok mintákat jelenítsenek meg. Mindezekből kiderült, hogy a műköröm építésnek is érdekes múltja van.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs