2017. december 02.
Érdekes tudnivalók Indiáról

Manapság már az utazás sokkal könnyebben megoldható mint régen, ezért lehetőségünk van arra, hogy egzotikus helyeket látogassunk meg. Az ázsiai országok egyedisége semmihez sem hasonlítható.

[wp_ad_camp_1]

India, hivatalos nevén Indiai Köztársaság, egy független ország Dél-Ázsiában. Az ország 28 államot és 7 szövetségi államot foglal magába és földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. Délen az Indiai-óceán, nyugaton az Arab-tenger, keleten a Bengáli-öböl mossa. Tengerpartjainak hossza összesen 7517 kilométer. Nyugaton Pakisztán, északkeleten Kína, Nepál és Bhután, keleten Banglades és Mianmar határolja. Indiának már az ókorban nagyon fontos szerepe volt. India fővárosa Új Delhi, amely Mumbai után, az ország második legnagyobb metropolisza. Az Indus-völgyi civilizáció, majd a kereskedelmi útvonalak és az itt megalakult indiai birodalmak nagyon fontos szerepet játszottak a szubkontinens kulturális, tudományos és kereskedelmi felemelkedésében.

Itt alakult ki két nagy világvallás is a hinduizmus és a buddhizmus is. A legnagyobb és legbővizűbb folyók a Himalájában erednek és közülük az Arab-tengerbe ömlik az Indus. India egy másik nagy folyója a Gangesz, amely a Bengáli-öbölbe ömlik. India területe több éghajlati zónára osztható, és elsősorban a szélességi fok, a domborzat és a monszun alakítja. A nyári monszun júniusban érkezik délnyugat felől és általában négy hónapon át tart. Ezekben a hónapokban esik le az évi csapadék túlnyomó része. Az országban rengeteg világhíres látnivaló van és a színes, nyüzsgő világ mindenki számára egyedi és lenyűgöző élményt nyújt. Ha tehetjük, mindenképp látogassunk el ebbe a gyönyörű országba, ahol a kultúra, az épületek, az ízletes ételek, fűszerek és a csodálatos táj elvarázsol, minden ide látogatót.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs