2014. október 06.
Élj úgy, ahogyan Te szeretnél!

Sajnos a gyötrő félelem- és a kétségérzés egy nagyon trükkös dolog. Az ilyen negatív érzések folyamatosan elszívják az energiát, hiszen mindig ezekre terelődik a figyelmed, egyszerűen nem tudsz másra összpontosítani miattuk. Hogy ez minél hamarabb megváltozzon és ne kínozzon a félelem és a kétség érzése adunk pár tanácsot, melyeket érdemes megfogadni, ha szabadabban akarsz élni, ha el akarod tépni láncaidat.

Először is nem szabad a múlttól félni. Az emberek többségében él az az ősi ösztön, hogy ha egy adott területen negatív, valamilyen nagyon rossz dolog történt velük, akkor azt már másodszorra már nem fogják elkövetni, tehát megpróbálnak mindent megtenni, hogy ne essenek bele ugyanabba a csapdába még egyszer. Nem azt akarjuk mondani, hogy egy hiba elkövetése után, ugyanúgy neki kell menni a falnak, sőt fontos, hogy tanuljunk saját, de leginkább mások hibáiból. Csupán azt kell megtanulni, hogy ami elsőre nem sikerült, az még nem jelenti azt, hogy másodszorra sem fog.

Fontos, hogy légy őszinte magaddal szemben. Egyszerűen szakíts egy kis időt mindennap arra, hogy azt a célt, vagy szándékot kapd meg önmagadban, amivel el tudsz jutni odáig, hogy az álmaidat valóra váltsd. Szánj magadra annyi időt, hogy kiderítsd azokat az okokat melyek visszatartanak abban, hogy azt tedd, amit szeretnél, azzá válj, akivé szeretnél. Ezektől szabadulj meg minél hamarabb és lépj előre!

Merni kell kockáztatni. El kell fogadni, hogy az az élet rendje, hogy semmi sem adódik magától. Ha valamit szeretnénk megvalósítani, legyen az egy saját cég, egy saját szalon, egy új munkakör elvállalása, nem fog menni kockázatvállalás nélkül. Persze megfontoltan kell cselekedni, de ha mindent átgondoltál, akkor bátran vágj neki, az adrenalin majd elnyomja a félelemérzetet, és a munkára tudsz koncentrálni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs