2014. június 27.
Élelmiszerek, melyek képesek legyőzni a depressziót

Életmódunk az elmúlt évszázadokhoz képest hatalmas változásokon ment keresztül. Az étkezési szokások sem maradtak a régiek, egyre kevesebben táplálkoznak úgy, ahogyan igazából kellene. A tápanyagok, vitaminok hiánya szinte mindenkire jellemző, miközben a finomított szénhidrátok és a cukrok uralják az élelmiszerboltokat.

[wp_ad_camp_1]

Az étrend káros hatásait viseli magán a rengeteg kedvetlen és fáradt ember, akiknek nagy része a depresszió valamelyik fázisát éli. Lehet rá gyógyszert szedni, de talán érdemes azt is számba venni, hogy pusztán az étrend megváltoztatásával milyen változást idézhetünk elő életünk valamennyi területén, így a depresszióval szembeni harcban is.

Az indiai konyhában generációk óta használják a kurkumát az általános közérzet javításához. A kurkumin antidepresszáns tulajdonságokkal rendelkezik azáltal, hogy fokozza a szerotonin hormon termelődését, ami alapvetően befolyásolja a hangulatot.

A tejtermékek gazdag forrásai ásványi anyagoknak és vitaminoknak. Peptideket is bőségesen tartalmaznak, melyek segítik az ellazulást és javítják a közérzetet, ezért az alacsonyabb zsírtartalmú termékeket fogyasztani még a legszigoróbb fogyókúra alatt is érdemes.

A narancs, a csicseriborsó és a dió szintén részt vesznek a depresszió elleni harcban, természetes hatóanyagaik több oldalról is segítik legyőzni a lehangoltságot és a szorongást. Az étcsokoládé minél magasabb kakaótartalmú, annál hatékonyabb a depresszióval szemben, nagyban növeli az endorfin és a szerotonin szintjét is.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs