2015. április 08.
Egyszerű húsvéti tojásdíszítések melyek igazán kreatívak

Közeledik a húsvét, de még van időnk tojást festeni, ha még nem tettük meg. Néhány kreatív ötlet még a hasznunkra lehet segítségképpen, ha elakadunk a tojásdíszítésben. Amennyiben van kedvünk, türelmünk és időnk, minden ötletet kipróbálhatunk. Szépek és egyediek lesznek a húsvéti tojások.

Fessük be tojásfestékekkel a tojásokat, majd tegyünk rájuk dekortapaszt. A festett színtől lehetőleg eléggé üssön el. De befesteni sem nagyon lényeges, hisz a különböző színű dekortapasz kiemelkedik a tojáson.

Hígítsunk vízzel egy kevés ragasztót, majd mártsuk bele a tojást, utána pedig hempergessük a csillámporba. Persze különböző színű csillámporok vannak. A tojások ragyogni fognak, szépek lesznek, és igazán egyediek.

Amennyiben van arany filctollunk, színezzük ki azzal a már festett tojásokat. De szóba jöhet bármilyen más filctoll is, akár színes is. Igazán szép mintákat lehet filccel is rajzolni. Például pöttyöket, vagy csíkokat is, esetleg virágmintákat. Csak fantázia az egész.

Matricát is ragaszthatunk a festett tojásra. Gyönyörű matricákat lehet kapni, például pillangó vagy esetleg virág. De festhetünk a tojásra ecsettel is. Ekkor szép márványos hatást lehet elérni. Csupán legyen bármilyen színű festékünk, meg egy vékonyabb ecsetünk.

Nagyon szép hatást kelthetünk, ha beragasztózzuk az egész tojást, majd fonállal tekerjük be. A fonal lehet különböző színű, de egyszínű is, ahogy gondoljuk. De apró gombokat is ragaszthatunk a tojásra, szépen mutatnak.

Tehát lehet festeni és alkotni bátran, határ a csillagos ég. Minden a mi kreatívításunkra van bízva. No meg legyen elég időnk is a pingálásra. A vendégeink biztosan örülnek majd a szép tojásoknak, és az asztalon is remekül mutatnak.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs