2020. február 14.
Egyiptom legszebb tengerpartjai

Egyiptom talán a piramisairól és az ősi tárgyairól ismert leginkább, de a növekvő tengerparti üdülőhelyek az utóbbi években vonzzák a turistákat. A fantasztikus búvárkodási lehetőségek végtelenek.

[wp_ad_camp_1]

Egyiptom sajnos politikai forradalmakkal küzd mind otthon, mind külföldön, ám modern tengerparti üdülőhelyei egy kis vigaszt nyújtanak turisztikai iparának. A Vörös-tenger mentén található lenyűgöző tengerpartok mágnesként vonzzák a napimádókat, akik egész évben napfényt keresnek. Körülbelül 15 kilométerre az egyiptomi Taba kisvárosától, az Izraellel szomszédos Eilat szomszédságában, egy tökéletes paradicsomot találhat a Fjord-öbölben. A Fjord-öböl ideális hely a búvárkodáshoz, függetlenül attól, hogy több éves búvárkodási tapasztalattal rendelkezik, vagy első alkalommal szeretné ezt megtenni. Ha lenyűgöző helyet keres búvárkodáshoz, akkor Ras Abu Galoum remek választás. Ez a hagyományos beduin település közelében található – mintegy 15 kilométerre Dahab kis tengerparti városától a Sínai-félsziget délkeleti partján .

Ez a hely az óceán csillogóan kék foltja. Ez a sivatagi búvárkodási paradicsom egy igazi ünnep a szemnek; a lenyűgöző tengeri táj ragyogóan ellentétben áll a száraz sziklás földdel, és nagyon különleges helyszín, amit minden turista élvezni fog. A Nuweiba egykor az 1970-es években virágzó tengerparti üdülőhely volt, és addig így is volt, amíg a politika és az Izraellel fenntartott kapcsolatok miatt gyönyörű tengerpart veszített vonzeröjéből. A tengerpart ma egy egyszerű, kevésbé kulcsfontosságú hely, a legérdekesebb része egy beduin falu. Az Aqaba-öböl partján található Nuweiba városa nem olyan fejlett üdülőhely, mint Sharm El Sheikh, ám az infrastruktúra hiánya szintén növeli a varázsát, és épp a  nyugodtsága miatt olyan népszerű.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs