2014. november 17.
Duguláselhárítás házilag? Így tedd!

A háziasszonyok, mivel számos esetben szembesültek a dugulás problémájával, több praktikát is kiötlöttek, hogy házilag orvosolják a gondot.

A duguláselhárítás házilag közül nézzünk néhány praktikát. A legelterjedtebb ezek az otthoni megoldásuk közül a szódabikarbóna. Alkalmazása nagyon egyszerű, csupán az eldugult lefolyóba kell töltenünk az ötkanálnyi, két liter vízben elkevert adagot. A szódabikarbónát ki tudjuk egészíteni még az ecettel is, így fokozva hatékonyságukat. A duguláselhárítás házilag eljárásai közül azért emelkedik ki, mert nem csupán feloldja a lefolyóban lévő szennyeződéseket, zsírt, vízkövet stb., hanem megszünteti a kellemetlen szagokat is.

A duguláselhárítás házilag sorát bővíti még a kóla és a pezsgőtabletta is. Mindkettő használata pofonegyszerű, csak bele kell önteni, illetve dobni a lefolyóba. A duguláselhárítás házilag eszközei lehetnek még, a kólát helyettesítő, bármilyen szénsavas üdítőitalok. A lényeg, hogy ezen szerek alkalmazása után ne használjuk egy órán át a kezelni kívánt lefolyót. A duguláselhárítás házilag vegyszermentes megoldás lehet még a sütőpor is. Legtöbbször a szódabikarbóna helyettesítésére javasolják.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs