2015. december 05.
Csecsemőkori bőrbetegségek kezelése

Minden szülő számára mindig az első és egyben legfontosabb kisbabája. Nagyon nagy szeretettel és mindentől óvva védik kis csöppségeiket a külvilág káros hatásaival szemben. A csecsemőkori betegségek között igen gyakorta előforduló betegségek a csecsemőkori bőrbetegségek.

A csecsemőkori bőrbetegségek kezelése nagyon fontos, mivel a fentebb említett betegségek súlyosbodhatnak és kisbabánk vékony kis bőrén egyre inkább elterjedhetnek. Mivel a csecsemők vékony és bársonyos bőre sokkal védtelenebb, ezért gyakran fordulnak elő olyan bőrbetegségek náluk, mint a pelenkakiütés és a szeborreás dermatitis. A pelenkakiütés az egyik leggyakoribb bőrbetegség csecsemőkorban, mivel a nedves bőrt érő pelenka dörzsölése pirosodáshoz és felmaródáshoz vezet. A szeborreás dermatitis az a zsírosan hámló felületi folyamat, mely a hajas fejbőr, a fül, az arc valamint a hajlatok bőrén látható, vörösessárgás hámló terület. Mi magunk is sokat tehetünk kisbabánk egészségéért, az eldobható pelenkák használatával gyógykenőcsöt használjunk, evvel is nagy figyelmet fordítva kisbabánk érzékeny bőrére.  Ha valamilyen fertőzéssel, bőrbetegséggel találkozunk kisbabánk bőrén, ilyenkor azonnal gyermekorvoshoz forduljunk. Érdemes gyermekbőrgyógyászhoz is elvinni kisbabánkat. Hiszen egy külön ezekre a betegségekre specializálódott szakorvos gyorsan és egyszerűen a kivizsgálást követően, ad pontos választ a bőrbetegség fajtájára és leghatásosabb kezelési módszereire is egyaránt.

A Körúti Orvosi Centrum gyermekbőrgyógyászai rengeteg tapasztalattal a hátuk mögött állnak az aggódó szülők rendelkezésére. Hiszen gondoljunk csak bele, nincs is nagyobb öröme egy szülőnek, mint amikor gyermekét nem betegeskedve, hanem egészségesen látja. Viszont csecsemőkorban a szervezet igencsak védekező képtelen, és a baktériumok könnyen megtámadhatják.  Ezért is, válassza kisbabája számára a legjobbat és ne aggodalmaskodjon tovább! Szakorvosaink kezében garantált a gyógyulás!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs