2018. november 24.
CrossFit a legújabb őrület

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy napjaink egyik legkedveltebb edzésformájává vált a CrossFit névre keresztelt sport. Amely Amerikából indult hódítóútjára, még a 2000-es évek elején, ám Magyarországon az elmúlt években lett igazán felkapott. Greg Glassman és Lauren Jenai a megálmodása által alakult ki ez az edzés stílus.

[wp_ad_camp_1]

A CrossFit filozófiája több edzésformából tevődik össze és annak függvényében született meg, hogy igyekeztek mindenből a legjobb és leghasznosabb elemeket összeválogatni. Mint pl. a versenysport, olimpiai súlyemelés, pilometrikus, erőemelő és gimnasztikai gyakorlatok. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az egyik legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformáról van szó. Sikere abban is megmutatkozik, hogy napról napra egyre több követőt vonz maga után, amely annak tudható be, hogy rövid időn belül is látványos eredményt érhetünk el. Manapság egyre több edzőterem alapszik erre az edzésformára. Továbbá a népszerűsége annak is tudható be, hogy nem kötelezz drága terembérletek megvásárlására, akár egy parkban is elvégezhetjük a gyakorlatokat.

Hiszen ezeknek a gyakorlatoknak az elvégzéséhez főként a saját testünkre van szükségünk. Amennyiben edzőteremben végezzük a CrossFit edzést a következő eszközök segítségével történek a gyakorlatok: kettlebell, medicinlabda, olimpiai rúd-tárcsák, evezőpad, kötél, doboz, tornagyűrű, szán, kerékpár, traktorgumi, ugrókötél. Az eszközök sokszínűségéből is megfigyelhető, hogy menyire komplex edzésformát végezhetünk, ha ezt a sportágat választjuk. A CrossFit követői állítják, hogy ez nem is egy sportág, ez egy életfilozófia. Ahhoz, hogy ebben az edzésformában sikeresek tudjunk lenni, nem csak testi erőnkre, de a lelki egyensúlyra is szükség lesz.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs