2020. augusztus 02.
Ciprus utazás – Izgalmas ország kettősséggel!

Ciprus az egyik legnépszerűbb turista paradicsom, ami elképesztő természeti látnivalókkal rendelkezik. A sziget érdekessége, hogy 1974 óta megosztott, délen görögül beszélnek, míg északon törökül. Ugyanakkor a török területek különállását csak Törökország ismeri el.

Ciprus utazás során mindent megkap az ember, amire egy jó nyaralás során szüksége van. Kedves emberek, ízletes ételek, kiváló klíma és izgalmas történelmi látnivalók. A szigetország híres csodálatos természeti tájairól. Mivel nem túl nagy szigetről van szó, ezért érdemes felkerekedni és bejárni. Bár a turisták számára kétségkívül a tengerpart a legvonzóbb, azonban a sziget meglepően sok kikapcsolódási lehetőséget rejt magában. A történelem szerelmesei számára mindenképp érdemes megtekinteni az ókori látnivalókat, továbbá a hegyekben is tenni egy kirándulást, ha már meguntuk a tengerparti heverészést. A sziget egyik legjelentősebb városa Páfosz, ahová mindenképp érdemes ellátogatni, különösen azoknak, akik érdeklődnek a történelem iránt. Természetesen a főváros, Nicosia is sok látnivalót tartogat a turisták számára, továbbá pezsgő, városi élettel rendelkezik.

A sok-sok látnivaló megtekintése és a tengerparti heverészés közben könnyen megéhezik az ember. Szerencsére Cipruson bőven van választék finom ételekből. Különösen a mezét érdemes kipróbálni, amely hatalmas mennyiségben és választékban kapható. Szerencsére bőven akad szórakozási lehetőség, ezért senki sem fog unatkozni. Ciprus akár családosok számára is kiváló. Barátokkal, családdal vagy a párunkkal is érkezhetünk. Sőt, akár egyedül is fel lehet fedezni a szigetet, biztosan nem fog unatkozni. Ha szeretné megtekinteni a ciprusi utazási ajánlatokat, akkor érdemes ellátogatni az invia.hu weboldalra!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs