2014. október 14.
Bevált karriertippek igazi kezdőknek!

Először is nagyon fontos, hogy optimista maradj, avagy ne hagyd, hogy bármi is elvegye a kedvedet. Ne gondolj arra, hogy a Te végzettségeddel és tapasztalatoddal ma már nehéz érvényesülni, és ne borulj ki akkor sem, ha elbocsátásokról hallasz, még akkor sem, ha tudod, hogy ez elsősorban a diákmunkásokat, illetve a frissen csatlakozott pályakezdőket érinti. Nem lehet úgy teljesíteni, hogy közben félelemben élsz!

Ajánlatos kerülni a konfliktusokat. Természetesen ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy szükség esetén ne képviseld az érdekeidet, de légy bölcs és megfontolt a társas helyzetekben a munkahelyeden. Még ha ez egy kis bosszúságot is okoz, tartsd fejben, hogy nem ajánlott széllel szemben vizelni, illetve az idősebb kollégákkal kötözködni. Ha valami bánt, nyeld le, emészd meg és majd jobb lesz. Elég akkor kakaskodni, ha már aránylag biztos a pozíciód.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a kapcsolatokat folyamatosan ápolni kell. A volt osztálytársakkal, tanárokkal, rég nem látott ismerőssel is érdemes valamilyen formában kontaktban maradni. Soha sem lehet tudni, hogy mikor tudtok egymásnak segíteni ebben vagy abban. Ha jó szívvel, örömmel emlékeznek rád, akkor sokkal szívesebben ajánlanak is be egy-egy munkahelyre.

Tegyél meg mindent azért, hogy nélkülözhetetlen legyél a munkahelyeden. Persze manapság folyton azt lehet hallani, hogy a világon senki sem nélkülözhetetlen, de azért próbálkozni szabad! Jó érzés, ha bizonyos dolgokban bármikor lehet rád számítani, ezt pedig a főnököd is tudni fogja. Egy új munkahely esetében vállalj nyugodtan plusz órát, ne húzd fel az orrod, ha olyan munkát bíznak rád, ami nem a Te hatáskörödbe tartozik. Minél több területen tudnak bevetni, annál fontosabb leszel számunkra. Azt persze ne hagyd, hogy kihasználjanak, de az elején lény olyan aktív, amilyen csak tudsz!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs