2017. szeptember 06.
Beltéri ajtók kiválasztása

A lakásunkban az ajtók, azok az elemek közé tartoznak, melyeket nem cserélünk túl gyakran, legtöbb esetben csak akkor, ha már tényleg nagyon elhasználódtak vagy nem zárnak rendesen. A lakásban az ajtókat mindennap, többször is használjuk és ezeknek meghatározó szerepük van.

[wp_ad_camp_1]

Kiválasztásuknál persze legelőször az árat és a megjelenését vesszük figyelembe. Mindkettőt mindenki a saját igényeihez alakíthatja. Ezek mellett nem árt figyelmet fordítani a tartósságára, és arra, hogy valójában milyen funkciót is fog betölteni. Vegyük számításba a két helyiséget, melyet elválaszt egymástól, ezek klimatikus viszonyait, illetve milyen gyakran fogjuk nyitogatni. A fényviszonyok is lényegesek, hisz ez is szerepet játszik a szerkezetében, a kialakításában, és hogy esetleg érdemes-e az üveggel ellátott darabok mellett dönteni.

A beltéri ajtó kiválasztásakor, a kültéri társaikkal szemben, nem kell ügyelni a biztonságra és annyira a strapabíróságra sem. Itt legjobban az esztétikájára és az árára figyeljünk. Fontos, hogy illeszkedjen a lakás többi részéhez, harmonikus képet alkosson a bútorokkal, a fallal, a szőnyeggel, mint színileg, mint anyagilag. Amennyiben még új házat építünk és nincs meg egy elképzelt belső tér, illetve nem tudjuk, hogy mi lehetne a legoptimálisabb megoldás, hogy jelenleg és a későbbiekben is passzoljon mindenhez, akkor legjobb a letisztult faajtó mellett dönteni. Az olyan helyiségekben, ahol gyakran van nyitva az ajtó, gondolkodjunk el rajta, hogy inkább tolóajtót vásároljunk. Például remekül alkalmazható a konyha és az ebédlő, illetve a nappali elválasztására. Az ajtó megvásárlása előtt, mindig szenteljünk figyelmet a nyílásirányára, vagy a tolóajtónál, hogy merre is toljuk majd el, mivel egy rossz döntéssel, sok bosszúságot okozhatunk, például ha a tolóajtó eltakar egy kapcsolót, vagy útban van neki egy fali- vagy álló lámpa.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs