2014. február 23.
Bálint-nap pro és kontra, avagy érvek mellette és ellene!

Hamarosan itt a szerelmesek napja, ami hála az amerikai filmeknek már Európában is teret hódított magának. Még mindig sokan nem szeretik és nem is tartják, de egyre többen voksolnak mellett és várják el párjuktól ugyan ezt. A Bálint-napnak van természetesen jó és rossz oldala is, lássuk melyek ezek!

[wp_ad_camp_1]

Amit sokan felrónak ellene, hogy rengeteg pénz elmegy miatta feleslegesen. Az igazság viszont, hogy a másikra időt és pénzt szánni sosem felesleges, teljesen függetlenül attól, hogy az év melyik szakaszában ünneplitek a szerelmeteket. A Bálint-nap akkor pénzkidobás, ha nem szeretitek igazán egymást. Ha spóroltok és a méregdrága wellness programot nem engedhetitek meg magatoknak, akkor persze valóban pocsékolást jelenthet, de a Valentin-napot meg lehet lehet ingyen is ünnepelni.

A másik ellenérv, hogy a Valentin-napot nem érdemes megünnepelni, mert csak egy átvett ünnepről van szó, amit Amerika tett híressé. Nos, ez tényleg egy átvett ünnep, ezért rengetegen utánzásnak, sőt feleslegesnek tartják, ám valóság az, hogy nincs is nagyon olyan ünnepünk, ami kizárólag a miénk. A kultúrák sokrétűek, keveredtek az évek során, így számtalan szokást átvettünk és megújítottunk. A karácsony, és a télűző szertartások éppen ilyenek, nem is beszélve az anyák napjáról.

A másik gyakori ellenérv a szerelem ünnepe ellen, hogy nem csak egy napon kell szeretni a másikat. Ez persze teljesen igaz, avagy ha egyébként nagyon rossz a kapcsolatotok, akkor most egy ünnep miatt felesleges úgy tenni, mintha minden rendben lenne. Amennyiben viszont tökéletes, akkor miért is ne használhatnátok ki ezt a lehetőséget, hogy egy maradandó élménnyel legyetek gazdagabbak. Egy párkapcsolat akkor igazán tökéletes, ha minden alkalmat megragadtok az ünneplésre, avagy arra, hogy a másiknak örömet okozzatok. Egy nap nem elég, de ez egy remek alkalom.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs