2018. november 02.
Babonák, hiedelmek a világ minden tájáról

Ki ne ismerné manapság a fekete macskához, vagy a péntek 13-hoz fűződő hiedelmeket? Az emberek véleménye azonban rendkívül megosztó, hiszen egyesek fontos szerepet tulajdonítanak nekik a mindennapi életben, míg mások tudomást sem vesznek róluk. Nem csak Magyarországon léteznek ám babonák és hiedelmek, furcsábbnál furcsább szemléletekkel találkozhatunk külföldön is. Ebből ismerjünk meg most néhányat.

[wp_ad_camp_1]

Oroszországban úgy tartják, hogy egy üres vödröt cipelő embert látni a közelükben balszerencse. Ezt a hiedelmet az 1881-ben elhunyt II. Alexander cár halálhoz vezetik vissza, akit egy üres vödörrel gyilkoltak meg. Igazán érdekes, hogy a nagy státusszal rendelkező vezetők, milyen hatással vannak a 21. századi orosz emberekre is. Egy indiai babona szerint, melynek eredete ismeretlen, a keddi körömvágás sírásba torkollik, a csütörtöki hajmosás pedig szerencsétlenséget hoz.

A koreaiak szó szerint rettegnek attól, hogy bekapcsolva felejtik ventilátorukat éjszakára, mert úgy tartják, ez halált hoz a házhoz. Bármilyen meglepő is, a koreaiak időre kikapcsoló ventilátorokat kezdtek el gyártani, amelyekre mai napig nagy igény van. Európa területén is találkozhatunk furcsaságokkal, így például Litvániában az emberek nem tartják szerencsésnek, ha egy épületen belül fütyöl valaki, mert ez rossz szellemek megidézését vonja maga után, amelyektől nehéz lesz megszabadulni.  Görögországban, ha egyszerre mond két ember valamit, rögtön meg kell érinteniük egy piros tárgyat, hogy elkerüljék a veszekedést. Ebből az olvasmányból is kiderül, hogy mennyire különbözőek vagyunk, hogy mentalitásunk merőben eltér, de rendkívül magával ragadó, hogy ilyen formában is megismerhetjük a világ túloldalán élő embertársainkat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs