2017. augusztus 24.
Az avokádómag ehető!

Sokaknak nagyon fontos az, hogy hogyan étkeznek és elsődleges szempont az, hogy egészségesen éljék hétköznapjaikat. Ahogy, hogy ez megvalósulhasson fontos, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Az elmúlt évtizedek során a gasztronómia egyre gazdagabb és változatosabb így az ételek sokszínűsége is napról napra nő.

Az avokádómag nem csak ehető, hanem nagyon egészséges is. Az avokádót nevezhetjük zöldségnek és gyümölcsnek is. Eredete a spanyolokhoz köthető, akik a tizenhatodik században hozták be Mexikóból Európába  is és köztudottan univerzálisan elterjedt. Az avokádó húsát, biztos, hogy majdnem mindenki kóstolta már, de a magját annál kevesebben. Ez valószínűleg azért is van, mert sokan nem is gondolnák, hogy egyáltalán ehető a magja. Ezért is kell arról beszélnünk, hogy hogyan kell az avokadómagot felhasználni és miért ne dobjuk ki azonnal a szemétbe. Az avokádó magja nagyon gazdag aminosavakban, sőt több mint hetven százaléka a magban koncentrálódik.

Emellett nagyon sok ásványi anyagot és antioxidánst is tartalmaz. Nem szabad hagyni, hogy kárba vesszen és nem csak azért mert nagyon egészséges, hanem azért is, mert felhasználhatjuk több ételhez is. Először is miután lefejtettük a húst a magról mossuk meg. Tegyük egy tepsibe vagy más olyan edénybe, amit a sütőbe lehet rakni és rakjunk alá sütőpapírt. Állítsuk a sütőt 120 fokra és hagyjuk sülni körülbelül tíz percig. Miután ez letelt vegyük ki a sütőből és hagyjuk kicsit kihűlni. Ezt követően aprítsuk fel kisebb darabokra és máris felhasználhatjuk a reggeli müzlihez vagy joghurthoz. Ha nem szeretnénk darabokban fogyasztani, zúzzuk porrá és rakjuk például spenótba. A mag íze nagyon hasonló többi magfajtához. Bátran próbáljunk ki új dolgokat, mint például az avokádómagot.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs