2013. május 01.
Az anyagcsere gyorsítása természetes módszerekkel

A túlsúly egyre inkább kezd népbetegséggé válni és ahogy megjött a jó idő és vele együtt a bikinik is, sokan elkezdenek ész nélkül fogyózni, életmódot váltani. Viszont, ami nagyon fontos és amire ügyelni kell az olyan alap dolgok mellett mint a mozgás és a helyes étrend, az az anyagcsere. Számos növény képes az anyagcsere-sebesség fokozására, a gyógyszerekkel ellentétben mellékhatások nélkül.

Guarana: Ezt a növényt ma is használják az energiaszint fokozására, ám világhírnevét mégsem energetizáló hatása, sokkal inkább “zsírégető” tulajdonságainak köszönheti. A guarana tulajdonképpen a koffeinnel is felcserélhető, így hasonló az anyagcserére gyakorolt hatással is. Fogyási céllal étrend-kiegészítő formában lehet hozzájutni. Érdemes tudni, hogy mivel nem ajánlatos mellette kávét, energiaitalt fogyasztani és mivel vízhajtó hatása is van a megnövelt vízbevitel nagyon fontos.

Keserű narancs: Ez a gyümölcs a kínai orvoslás évezredek óta használt növénye, melynek a pozitív hatásait már a napjainkban is egyre inkább kezdik felismerni a nyugati világban. A gyümölcsben található szinefrin egy olyan természetes, de biztonságos termogenikus ciklust indít be a szervezetben, ami a szervezet energiafelhasználását növeli, amit a szervezet a zsírtartalékokból fedez. Legkönnyebben étrend-kiegészítő, illetve gyümölcs formában lehet hozzá jutni. Fontos, hogy szív vagy vérnyomásszabályozó gyógyszerekkel együtt nem használható.

Csalán: Egy közismert növényről van szó, ami vértisztító és vízhajtó, rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, melyek elengedhetetlenek a zsírok lebontásához. Fogyasztása teaként javasolt, természetesen cukor nélkül. Elégtelen szív- és veseműködés miatt kialakult ödémák esetén viszont ezen gyógynövény használata nem javasolt.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs