2014. július 27.
Audio és video élmény otthon – a legmagasabb színvonalon

A multi room rendszerek a tengerentúlon már több mint 30 éve jelen vannak és nagy népszerűségnek örvendenek. Hazánkban az elmúlt években indult meg térhódításuk, ami a mai napig megállíthatatlan és ebben nincs is semmi meglepő, hiszen az ún. többszobás rendszerek olyan audio és video élményt tesznek elérhetővé az otthonokban, amiről korábban nem is álmodtunk.

A multi room rendszer egy beépített audio és video rendszer, mely a lakás valamennyi helyiségében, valamint a kertben is lehetővé teszi egy időpontban különböző zenék hallgatását, filmek nézését. Könnyen kezelhető, igényesen kialakított felületeken keresztül érkezik az élmény, a rendszerből csupán az elegáns kezelőfelületek láthatók, a kábelek a falban rejtve futnak. A multi room rendszereket a lakás bármely helyiségébe telepíteni lehet, a gyerekek nézhetnek filmet a nappaliban, miközben a konyhában a híreket hallgatjuk vagy a fürdőben kedvenc zenénk kíséretében indítjuk a napot.

A többszobás rendszerek a legegyszerűbb, hangerő szabályzó és forrásválasztó panelektől kezdve a csúcstechnológiát képviselő, LCD-kijelzős panelekig elérhetők, léteznek falra szerelhető és falba süllyesztett változatok – ez utóbbiak telepítéséhez az építkezés vagy lakásfelújítás tökéletes alkalom. A multi room mind hang-, mind képminőség tekintetében a legmagasabb minőséget nyújtja, de többet is tud ennél. Lehetőség van olyan extrákat is igénybe venni, melyek különböző helyzetekben egyetlen gombnyomással vagy akár érzékeléssel állítják át az egész rendszert a megadott működésre. Ha például csöng a telefon, a rendszer lejjebb veszi a hangerőt, de ha bulit rendezünk, beállíthatjuk, hogy minden helyiségben ugyanaz a zene szóljon. Az otthonautomatika széles lehetőségeivel összekapcsolódva a multi room akár a redőnyök, a klíma, a világítás működésével is összhangba hozható.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs