2018. augusztus 04.
Amit a Bahamákról tudni kell

Azok, akik szeretne utazni, világot látni és megengedhetik maguknak, hogy évről évre, újabb és újabb helyeket látogassanak meg, azoknak mindenképp érdemes ellátogatniuk a Bahama-szigetekre. Egy olyan szigetcsoportról van szó, amelynek területe hétszer kisebb, mint Magyarországé és 690 szigete és több mint kétezer korallszirtje van.

A Bahamák egy észak-atlanti szigetállam, amelynek egy része a karibi térséghez és egy része a nyugat-indiai szigetekhez tartozik. Kolumbusz a szigetcsoport egyik szigetén, San Salvadoron lépett először Amerika földjére 1492-ben. A Bahama név eredete még most is vitatott, ugyanis egyesek szerint a spanyol baja mar, azaz „sekély tenger” kifejezésből ered, mások szerint viszont a Grand Bahama szigetre alkalmazott lucanya szóra megy vissza, ba-ha-ma, vagyis “nagy felső középső föld”. A több száz sziget közül csak huszonkilenc lakott és a lakosság jelentős része a Grand Bahama és a New Providence-szigeten él. Itt található a térség két legnagyobb kikötője is, Freeport és Nassau. A térségre a tengerjáró taino nép a déli Bahamas-szigetekre a hetedik században nyomult be Hispaniola és Kuba felől és ezeket az embereket ismerik lucayan néven.

A Bahama-szigetek puha, finom fehér homokos partja és csodálatos üdülőtelepei kiváló lehetőséget nyújtanak a pihenésre. A gyönyörű naplementék és az azúrkék tenger szinte mesébe illő látványt nyújtanak.  Számos lehetőség van a különféle hajóutakra és a búvárkodásra is. A helyi éttermekben számos kiváló minőségű friss tengeri gyümölcsökből készült ételkülönlegességeket kóstolhatunk meg, finom italok mellett. A nyugodt, jókedvű, vidám életstílus azonnal magába szippantja az ide látogatót. Egy olyan hely, ahol a családosok és a fiatalok egyaránt megtalálhatják a számukra megfelelő helyszíneket, programokat, strandokat stb.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs