2014. december 12.
Ami az állásinterjú után jön

Először is fontos, hogy ne hallgass. A kapcsolattartás, így az utólagos érdeklődés kulcsfontosságú, amennyiben tényleg érdeklődést mutatsz egy adott pozíció iránt. Nem kell persze a nyakukba lihegned egészen addig, amíg le nem ráznak. Egyszerűen kérdezd meg az interjú végén, hogy várhatóan mennyi időt vesz igénybe a döntéshozatal, majd rögtön utána küldj egy e-mailt is, amiben megköszönöd az alkalmat. Az időtartam végeztével esetleg telefonálhatsz is.

Amennyiben az interjúztató egyértelműen kijelenti, hogy egészen a döntéshozatalig egyáltalán nem szeretne kommunikálni a jelöltekkel, akkor persze felejtsd el a fent említett köszönőlevelet. A kapcsolattartás legjobb módja ilyen az, amit te magad adott helyzetben a legnyilvánvalóbbnak érzel. Arra azonban figyelj, hogy a személyes e-mail címek és a magántelefonszámok tabut jelentenek. A céges elérhetőségen túl nem szabad menni.

Amennyiben a vállalatnál azt mondták, hogy a következő héten megszületik a döntés, de péntek este van és még nincs semmi hír, akkor az érdeklődésed magától értetődik. Ilyenkor célszerű küldened egy e-mailt, akkor is, ha korábban már megtetted ezt. A sok kommunikáció riasztó lehet, de két levél még nem számít túlzottan soknak. Figyelj arra, hogy hivatalosan fogalmazz, ugyanakkor kedvesen. Ne sürgesd a döntést!

Ha adott ideig türelmesen vártál a válaszra, de az nem érkezett meg, akkor muszáj megbarátkoznod a ténnyel, hogy ennyi volt. Létezik egy pont, amin túl badarság lenne tovább haboznod és addig is tétlenkedve várnod. Ilyenkor sokkal inkább az előtted lévő lehetőségekre kell fókuszálni. Ha tehát a köszönőlevél utáni második levélre sem jön válasz, akkor hagyd az egészet a fenébe. Ha a vállalatnak tényleg szüksége van rád, akkor úgyis tudják az elérhetőségeidet.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs