2013. január 16.
Álom ország, álom nyaralás – Thaiföld

Thaiföld csodálatos tájaival, hihetetlenül gyönyörű tengerpartjával a turisták kedvelt célpontjai közé tartozik. Ma már kedvezményes áron lehet vásárolni fapados repülőjegyet, így az utazást többé-kevésbé gazdaságosan lehet megoldani, az árakat tekintve pedig mind szállás, mind étkezés szempontjából igazán nagyszerűek az ajánlatok, nem kell sokat költeni és mégis élvezhetjük a luxuskörülményeket.

Thaiföld Délkelet-Ázsia legnépszerűbb országa turisztikai szempontból. Az ország északkeleti részén a nagy kiterjedésű Khorat-fennsík található, azon túl pedig a Mekong folyó festői szépségű alföldje. Délen a keskeny Kra-földszoros a Maláj-félszigetre vezet. Thaiföld az éghajlat szempontjából trópusi monszun, tehát számolni kell a kiadós esőkkel, főként a nyári évszakokban. A középhőmérséklet szinte változatlan télen és nyáron is, tehát amíg januárban 25,8 °C, addig júliusban sem sokkal több 28,4 °C mérhető.

Az országot részben sűrű trópusi dzsungel borítja, ahol akár 70 méter magas fákkal is találkozhatnak a merészebb kedvű látogatók a liánok és indák szövevénye hálójában. A tengerpartokon a különböző pálmafajták leginkább a szigeteken a legelterjedtebb növények. Thaiföld emellett rendkívül változatos, sokoldalú és érdekes állatvilággal is bír.

Aki az országa látogat annak mindenképpen érdemes megtekintenie a sokszínű krabi Nemzeti Parkot is. A park szélén, a Phranang félsziget szívében található a népszerű Rayavadee Hotel, ami gyönyörű trópusi kertekkel és leírhatatlan szépségű kókuszligetekkel van körbevéve. Az ötcsillagos hotel látványosságaihoz tartoznak a fantasztikus sziklák, a buja és élénk színekben pompázó trópusi növényzet és az Andaman tenger kéklő vize, így nem is véletlenül a Thaiföldre utazók egyik kedvelt célpontja közé tartozik a szálló.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs