2014. szeptember 09.
Állatok szeretete

Azt szokták mondani, hogy egy ember jellemét pontosan megmutatja, hogyan viszonyul az állatokhoz. Az emberhez legközelebb álló állatok a kutyák és a macskák. A kutyát nem hiába tartják az ember legjobb barátjának. A macskák is régóta az ember közelében élnek, manapság olyan népszerűek lettek, hogy számuk először meghaladta a kutyákét.

[wp_ad_camp_1]

Sokan családtagként tekintenek rájuk, közös fotókat készítenek róluk vagy szép állatos képeslapok formájában a barátoknak is elküldik a kedvencről készült fotót. Soha nem feledjük azonban, hogy az állatok tartása komoly felelősséggel jár. Egy kutya vagy macska örökbe fogadásával akár 15-20 évre szóló társat választunk magunk mellé. Etetésük, esetleges gyógyításuk bizony komoly költséggel jár. Egy kutyának vagy egy macskának megfelelő térre is szükségük van ahhoz, hogy normális életet tudjanak élni. Kis lakásban vagy rövid láncon való tartásuk gyakorlatilag állatkínzás.

Csak akkor vegyük őket magunk mellé, ha van időnk velük törődni és foglalkozni. A lakásban tartott kutyát gyakran vigyük sétáltatni, de a macskák is igénylik a foglalkozást. Ha nagytestű kutyát tartunk, akkor koncentráljunk a megfelelő taníttatásukra, rossz kezekben ugyanis egy hatalmas eb veszélyt jelenthet nem csak a környezetében élőkre, hanem más embertársainkra is. Alaposan gondoljuk tehát át a tartásukat és ne engedjünk a pillanatnyi fellángolásnak, az állatok ugyanis nem tárgyak, hanem érző élőlények.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs