2015. november 26.
A vitaminokban gazdag étrend fontossága

A súlyfelesleg egészségügyi kockázatairól szinte nap, mint nap hallani, ám az egészséges táplálkozásra nem csak emiatt ajánlott odafigyelni. Az általános közérzet, az immunrendszer erőssége és az általános erőnlét is nagymértékben függnek attól, milyen minőségű táplálékok kerülnek a tányérra.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozást, ugyanis ez az egészség és a normál testsúly megőrzésének egyik alappillére. Akik drasztikus fogyókúrák és kalóriamegvonás segítségével szeretnének megszabadulni a feleslegtől, gyakran tapasztalják a vitaminhiány kellemetlen tüneteit. A panaszok között legtöbbször szerepel a fejfájás, a fertőzésekre való fokozott hajlam, de ingerlékenységgel, emésztési zavarokkal és anyagcsere betegségekkel is társulhat egyik vagy másik mikro tápanyag hiánya. Rendkívül fontos tehát, hogy megfelelő mennyiségben fogyasszunk zöldségeket és gyümölcsöket, naponta legalább öt alkalommal.

Természetesen nem feledkezhetünk meg az elegendő folyadékbevitelről sem. A lényeg valahol a rostokban gazdag táplálkozásban rejlik, de ugyanakkor lényeges a lassú felszívódású szénhidrátok és a zsírszegény fehérjék fogyasztása is. Érdemes akár táplálék-kiegészítők fogyasztásával is megtámogatni a napi vitamin-, és ásványi anyag bevitelt. A komplex készítmények mellett kaphatóak az egyes vitaminok külön-külön is, illetve olyan kombinációban, hogy az egymás felszívódását támogató vitaminok kapnak helyet az összetevők között.

Korosztálytól, nemtől függetlenül ajánlott ügyelni a vitaminokban gazdag étrendre, mely ráadásul nem is kerül csillagászati összegekbe, csak egy kis odafigyelést igényel. Fogyasszon napi rendszerességgel zöldségeket, gyümölcsöket, immunrendszere és általános közérzete hálásak lesznek érte!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs