2014. október 01.
A versek jelentősége az életben

Nagy költőink érzéseiket, véleményeiket verses formában hagyták az utókorra. A verseknek ma is megvannak a maga nagy rajongói. A költészet a magyar irodalomban kiemelkedő jelentőséggel bír. A versekből sok minden megtudhatunk egy adott időszak eseményeiről, egy kor gondolkodásmódjáról, szokásairól.

[wp_ad_camp_1]

Megkülönböztetünk lírai, drámai és epikus költeményeket. A nagy magyar költők által alkotott versek az életről nagyon sok költészet iránt rajongót vonzanak. Különféle irodalmi körök, versmondó versenyek és művészeti klubok jöttek létre. A versekben az élet nagy dolgairól is írnak a költők, a családról, szerelemről és a boldogságról. Sok történész is a versekből tud meg információkat arról, hogy Magyarországon milyen események zajlottak. A legjobb példa erre forradalmi nagy költőnk Petőfi Sándor vagy a második világháború szörnyűségeinek áldozatul esett Radnóti Miklós.

Az ő műveik élethűen adják vissza azokat a borzalmakat, amiket az 1848/49-es forradalom és a II. világháború okozott a magyar népnek. Kimagasló a magyar szerelmi költészet is, ahol az emberi érzésekről tudhatunk meg nagyon sok mindent. Mindez támpontot adhat az életben a szerelmeseknek és sok tanulsággal szolgálhat a mindennapokban. Az élet része a halál is, aki egyszer megszületik, az sajnos meg is fog halni egyszer. A halál és a gyász versekben történő leírása is segít átérezni azt a fájdalmat, amit egy ember elvesztése jelenthet egy család számára.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs