2018. június 04.
A végleges fogyás titka

Ma más számtalan csodákat ígérő diétákkal találkozhatunk, ám ha komolyabb eredményekre vágyunk, akkor nincs más teendőnk, mint megfelelő időben megfelelő táplálékot fogyasztani.

[wp_ad_camp_1]

A legtöbb nő szenved ezzel a problémával, minden évben mikor közeledik a jó idő és a bikini szezon. Legtöbbünk ilyenkor egy gyors és hatékony diétát keress, ám legtöbb esetben ezek csak sokat ígérő szavak. A jojó-effektus elkerülése érdekében, fontos tisztában lenni azzal, hogy a tartós fogyás csakis kizárólag rendszeres, egészséges étkezéssel érhető el. A legrosszabb variációk mikor hosszú időn keresztül éheztetjük magunkat, majd a farkaséhségtől hajtva kétszer annyi ételt fogyasztunk el. A legfőbb titok, hogy nem mindegy mikor mit eszünk. A kronódiéta erre mutat utat. A kronódiéta lényege, hogy mindig annyi táplálékot vegyél magadhoz, amennyire szükséged van. Illetve annyi amennyit a nap hátralévő részében a szervezetünk el tud égetni. Ennek az étrendnek az alapja, hogy napi 5 étkezést foglal magába. A reggeli a legfontosabb étkezés.

A reggelire fehérjét, tojást, gabonaféléket, tejterméket illetve gyümölcsöket fogyasszunk. A tízórait sokan nem érzik elég fontosnak, de pont arra nyújt megoldást, hogy ne legyünk farkaséhesek mire elérkezik az ebédidő. Ilyen fogyasszunk könnyű joghurtot, vagy pár falat péksüteményt. Ebédre mindig szakítsunk kellő időt. Ilyenkor megengedettebb a kicsit zsírosabb, nehezebb ételek fogyasztása. Ám a fogyás érdekében a könnyebb húsféléket érdemes előnyben részesíteni. A főétel mellé legjobb zöldségféléket fogyasztani. A délutáni nassolás, legjobb 5óra körülre időzíteni. Mondhatnánk úgyis, hogy a bűnözés ideje. Amennyiben éget a vágy bennünket az édesség után, akkor ehetünk banánt, ananászt, illetve más gyümölcsöt is. A vacsora, az mindenképp 8 előtt legyen és pár könnyű falat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs